Navštivte nás na FACEBOOKu

Nové IVECO Daily - hrdina v dopravě

Již brzy se objeví nová verze vozidla IVECO Daily, oblíbeného společníka profesionálních dopravců. IVECO Daily, které se prodává po celém světě, si vydobylo svoji slávu díky 2 milionům prodaných vozidel. Nová modelová řada lehkých užitkových vozidel, která bude uvedena na trh v průběhu září 2011, si zachovává nezaměnitelné vlastnosti, díky nimž je tak úspěšná právě mezi profesionálními dopravci. IVECO Daily je již od svého prvopočátku opravdovým nákladním vozidlem s pevnou rámovou konstrukcí podvozku, umožňující snadnou montáž nástavby. Toto spolehlivé a hospodárné vozidlo, které je ohleduplné k životnímu prostředí, je určeno všem, kteří dopravují zboží a lidi v souladu s logistickými potřebami. V centru města, v rychlé meziměstské dopravě i pro použití v obtížných terénních podmínkách je IVECO Daily už dlouho tou správnou volbou při výběru lehkého užitkového vozidla.

I v této poslední verzi si nové Daily udržuje stále dobrou pověst spolehlivého, výkonného a všestranně využitelného vozidla. Iveco usiluje o neustálé zlepšování, v jehož důsledku přichází nové IVECO Daily s novým, silnějším motorem a vyšším výkonem, který je lepší jak z hlediska úsporného provozu, tak i z hlediska ekologického.

Pýchou je 3-litrový naftový motor Euro 5 z dílny FPT Industrial, který dosahuje špičkového jmenovitého výkonu 205 koní (150 kW) s pozoruhodným krouticím momentem 470 Nm. Je to zásluhou úpravy dvojice turbodmychadel, z nichž jedno je kompaktní, s nízkou setrvačností pro rychlou a dostatečně energickou reakci při velmi nízké rychlosti motoru, a druhé představuje větší jednotku určenou pro dosažení maximálního výkonu motoru s vysokým krouticím momentem i výkonem. Současně nabízí nízkou hladinu emisí, jakož i nízkou spotřebu paliva. Pro verze nové IVECO Daily, které patří do kategorie vozidel „Heavy Duty“ a pro všechny verze na alternativní paliva platí doposud nejpřísnější evropská emisní norma EEV (Enhanced Environmentally Friendly Vehicle – vozidla obzvlášť ohleduplná k životnímu prostředí). Motor s objemem 2,3 litru vyráběný FPT Industrial těží ze zvýšeného krouticího momentu na 320 Nm a nový systém vstřikování paliva Multijet II, který optimalizuje proces spalování, je výrazným přínosem z hlediska nízké hlučnosti motoru, spotřeby paliva a produkce výfukových emisí.

Technologie vedoucí ke snižování hladiny výfukových emisí u dieselových motorů je rozšířena o systém EGR, který spolu s lepší regulací zajišťuje přesné rozdělení recirkulovaných plynů mezi jednotlivý válce. Součástí standardního vybavení je filtr pevných částic – DPF (Diesel Particulate Filter). Struktura výfukového systému a logika systému EGR byly optimalizovány s ohledem na použití vozidel v husté městské dopravě.

Nové IVECO Daily se kromě ohleduplnosti k životnímu prostředí vyznačuje i ohleduplností k ostatním účastníkům silničního provozu. K tomuto účelu slouží právě systémy aktivní bezpečnosti, které pomáhají snižovat počet dopravních nehod. Do vozidel jsou montována světla pro denní svícení a nové mlhovky, které při jízdě v zatáčce zajistí, aby řidiči nového IVECO Daily dobře viděli a byli viděni.

Standardní výbava IVECO Daily 2011 rovněž zahrnuje nový elektronický stabilizační program ESP 9 s aktivními čidly a další systémy aktivní bezpečnosti: ABS (protiblokovací brzdový systém), EBD (elektronické rozdělování brzdné síly), ASR (systém regulace prokluzu kol), MSR (regulace brzdného účinku motoru), ESP (regulace stability), HBA (hydraulický posilovač brzd pro zajištění nejvyšší efektivity nouzového brzdění), Hill Holder (asistent rozjezdu do kopce), LAC (adaptivní regulace brzdění s nákladem), TSM (snížení výkyvů přívěsu), HRB (hydraulický posilovač brzd zadních kol), HFC (kompenzace hydraulického vadnutí brzd), RMI (zmírnění klopného momentu) a ROM (snížení rizika převrácení).

Z hlediska palety modelů tvoří nové IVECO Daily ucelenou produktovou řadu s maximální povolenou hmotností od 2,8 tun do 7 tun a maximálním užitečným zatížením až 4,7 tun. Furgony jsou k dispozici s ložným prostorem do 17,2 m3 v šesti různých verzích, čímž se řadí ke špičkám ve své třídě. Rovněž disponuje kompletní řadou motorů včetně konfigurací pohonů na alternativní paliva a elektrických pohonů.

Došlo také na zlepšení komfortu v interiéru vozidla včetně nastavitelného sloupku volantu a širších možností nastavení sedadel řidiče i cestujících.

Nové IVECO Daily dále zvýrazňuje na hodnoty považované za „DNA“ tohoto modelu – na sílu a profesionalitu. Kromě toho zdědilo hospodárné a ekologické vlastnosti po předchozím typu z roku 2009, který si v průběhu posledních dvou let vybralo na 100 000 zákazníků. Nové IVECO Daily bude opět konkrétní odpovědí všem těm, kteří hledají technické inovace za účelem dosažení udržitelné dopravy, aniž by bylo nutné zříci se vyššího výkonu, spolehlivosti a vyšší životnosti. Toto užitkové vozidlo je bezpochyby výsledkem neustálého zlepšování, pro které žádný požadavek není dostatečně náročný. Opravdový „hrdina“, který bude Vaším společníkem při každodenní činnosti.


Iveco
Iveco, společnost skupiny Fiat Industrial, vyvíjí, vyrábí a prodává širokou řadu lehkých, středně těžkých a těžkých průmyslových vozidel, terénních vozidel, městských, meziměstských a turistických autobusů i speciálních vozidel pro zvláštní účely, jako jsou požární a terénní vozy, vozidla pro vojenské účely a civilní obranu.

Iveco zaměstnává téměř 25 000 lidí ve 24 výrobních závodech, které se nacházejí v 11 zemích světa a které využívají nejnovější technologie vyvíjené v 6 výzkumných střediscích. Kromě Evropy působí společnost v Číně, Rusku, Austrálii a v Latinské Americe. Přes 5 000 prodejních center a servisních středisek ve více než 160 zemích zajišťuje technickou podporu v kterékoliv části světa, kde jezdí vozy Iveco.


Datum: 27. 7. 2011 Autor: FARID COMERCIA s.r.o.


Obsah složky - nové iveco daily

ZvětšitZvětšitZvětšit


LL-C certifikace 9001:20082014 © FARID COMERCIA s.r.o., Hradišťská 167, 294 02 Kněžmost. Všechna práva vyhrazena.