Navštivte nás na FACEBOOKu

IVECO Trakker-vítěz ceny "Top Ethanol"

Iveco bylo začátkem června oceněno cenou technologie "Top Ethanol" v Sao Paulo v Brazílii za svůj prototyp (první svého druhu na světě) Iveco Trakker Bi-Fuel Ethanol-Diesel. Ceremonie se konala na mezinárodním semináři "Ethanol Summit 2011" podporovaném organizací Unica (brazilské sdružení pěstitelů cukrové třtiny a etanolu), aby diskutovali o nových technologiích a politice zaměřené na další zlepšení podniků zpracovávajících cukrovou třtinu, dále ekonomickém sektoru, který je v Brazílii na vzestupu.

Tato technologie byla vyvinuta ve spolupráci Iveco, FPT Industrial a Bosch. Vozidlo používá 360 koňský motor Cursor 9, který umí spalovat směs etanolu a nafty. Etanol je vstřikován přímo do sacího potrubí během zdvihu, po kompresní fázi dochází ke vstřikování nafty a následně probíhá hoření. Tato směs nevyžaduje žádné přísady proti klepání motoru.

Prototyp Iveco Trakker Bi-Fuel je nyní testován v Raízen, společném podniku mezi Cosan (Brazílie je největší producent cukrové třtiny) a Shell. První výsledky potvrdily očekávání velmi brzy. Vozidlo vykazuje průměrné výsledky palivové směsi etanol-nafta v poměru 40-60%, čímž se snižují náklady na pohonné hmoty v porovnání s běžným dieselovým motorem.


IVECO
Iveco vyvíjí, konstruuje, vyrábí a prodává široký sortiment lehkých, středně těžkých a těžkých nákladních a průmyslových vozidel, nákladních terénních vozidel, městských, meziměstských a turistických autobusů i speciálních vozidel pro zvláštní účely, jako jsou speciální vozy, vozy určené pro požární aplikace a civilní obranu.

Iveco zaměstnává více než 25 000 lidí ve 34 výrobních závodech, které se nacházejí v deseti zemích světa a využívají nejnovější technologie vyvíjené v šesti výzkumných a vývojových střediscích. Kromě Evropy působí společnost v Číně, Rusku, Austrálii a v Latinské Americe. Přes 5 000 servisních středisek ve více než 160 zemích zajišťuje technickou podporu v kterékoliv části světa, kde jezdí vozy Iveco.


Datum: 1. 8. 2011 Autor: FARID COMERCIA s.r.o.




LL-C certifikace 9001:20082014 © FARID COMERCIA s.r.o., Hradišťská 167, 294 02 Kněžmost. Všechna práva vyhrazena.