Navštivte nás na FACEBOOKu

Představujeme nový kompaktní zametač

Johnston Sweepers s potěšením oznamuje uvedení svého zcela nového kompaktního zametacího stroje C201, který nahradí současný populární zametač C200, jež debutoval v roce 2006. Nový stroj má nový vzhled, řídí se jinak a má více než třicet designových změn oproti předchozímu modelu, při zachování jednoduchosti, spolehlivosti a nízkých provozních nákladech, díky kterým se odlišuje.

Senzační ovladatelnost
Nejvýraznějším rysem nového stroje jsou jeho pozoruhodné manévrovací schopnosti, které inženýři Johnstonu pozvedli na neslýchanou úroveň. A to především díky zavedení unikátního řešení řízení všech čtyř-kol, které je prvním a jediným svého druhu v celé Evropě. Geniální konstrukce v sobě spojuje všechny výhody čtyř-kolového a kloubového řízení pro zametání kolem vnějších zatáček s již renomovaným 80° konvenčním rejdem dvou-kolového řízení. Výsledkem je to nejlepší z obou provedení, které dává bezprecedentní manévrovatelnost v jakékoliv situaci zametání.

Nový systém přepíná plynule mezi oběma režimy řízení, automaticky zvolí čtyř-kolové řízení při pomalém pracovním provozu. Zpočátku, se zadní kola natočí proti předním úměrně až do 20° pro vnější zatáčky na kruhových objezdech a křižovatkách. Když je potřeba ostrého zatočení, přední kola pokračují v tradiční úhlu natočení 80° a stroj se otočí téměř na místě. Dvou-kolové řízení, je také automaticky vybráno při zametání v přepravním režimu pro předvídatelnější řízení při vyšších rychlostech. Tým konstruktérů Johnston využil příležitost představit spolu s čtyř-kolovým řízením dalších více než třicet konstrukčních změn nového zametače C201, včetně zcela nového podvozku a uložení motoru, nového vzhledu kabiny, kluzného systému odpružení, nové elektroniky a celé řady nových bezpečnostních a komfortních prvků.

Prostorné a stylová nová kabina
V kabině jsou okamžitě vidět nápadné změny, první věc, které si obsluha všimne, je impozantní výhled, zvětšený o 25% díky větším proskleným plochám na podlaze kabiny, což dává jedinečný výhled na trysky a zjednodušuje snadné ovládání. Pracovní světla trysek jsou navržena tak, aby se rozsvítila za šera a při nočním zametání. Navíc velká prosklená plocha byla jedním z mnoha podnětů ze strany zákazníků – tímto jsme vlastně potvrdili nepsanou pravdu „Zákazník má vždycky pravdu!“ Chceme-li vyzdvihnout něco z prostoru interiéru C201, pak to, že má novou stylovou střechu, která dává větší prostor - a navíc vypadá opravdu dobře! Společně s nově navrženou dveřní výplní s integrovanou loketní opěrkou přibylo více prostoru v kabině pro pohodlnější jízdu.

Kabina obsahuje zcela novou generaci elektronického systému pro ještě větší kontrolu nad provozem. Srdcem tohoto systému je zbrusu nový 7–mi barevný displej, který zobrazuje tachometr a všechny provozní informace potřebné pro řidiče, ale i diagnostická data pro bezpečnost a údržbu. Obrazovka slouží i jako kamera pro couvání. Novou možností je sběr dat prostřednictvím nového systému elektroniky, který umožňuje sběr informací, jako jsou spotřeba paliva, hodiny zametání nebo provozu - vše je ke stažení přes USB port, což provozovatelům vozidel poskytne veškeré informace, které potřebují ke sledování provozu stroje. Nové "uvolňovací" tlačítko se nachází na loketní opěrce a umožňuje okamžitě uvést stroj do zpětného chodu pro sběr např. zůstatkových nečistot po prvním zametení, aniž by bylo nutné zařadit rychlost pro jízdu vzad.

Vně kabiny jsou nové LED světlomety pro denní svícení, přední a boční světla byla přemístěna pro větší bezpečnost a přehled. Nové je rovněž "kluzné" zavěšení nápravy, kdy Johnston použil původní řešení a podstatně ho vylepšil. Nové řešení obnáší jednu pružinu na každém kole namísto kyvadlově spojeného dvojitého zavěšení z předchozího systému. Došlo k použití větších tlumičů se zvýšenou kapacitou oleje a diagonálního ramene nápravy spolu s dynamickým odklonem kol podobně jako v motoristickém sportu – to zcela mění jízdu a spolehlivost. Nový podvozek je znovu navržen a zesílen tak, že nově montovaný motor podstatně snižuje vibrace pro maximální komfort jízdy. Na celém stroji bylo nahrazeno mnoho hydraulických hadic ocelovým potrubím pro maximální spolehlivost – tak jako je úspěšně použito na střední zametací řadě C400.

Výsledkem je moderní a stylový kompaktní zametač, který nemá na trhu srovnatelnou konkurenci. Jeho důmyslný systém řízení, prostorná a světlá kabina, chytrá elektronika CanBus, zdokonalení kluzného zavěšení a změna jízdní kvality společně vytvořily zametač na samém vrcholu své třídy. C201 zdědil všechny nejlepší vlastnosti končícího modelu, včetně vysoké spolehlivosti, nízkých provozních nákladů a vynikající spotřeby paliva.

Clive Offley, technický ředitel, věří, že zákazníci budou překvapeni novým C201. "Jedním z trvalých kvalit kompaktů Johnston je jejich manévrovatelnost s možností obrátit se na „pětníku“, ale poslední provedení řízení posune ovladatelnost na novou úroveň a je zcela unikátní na trhu," říká. "Kompakty zůstávají jedním z našich nejúspěšnějších zametacích strojů, protože se neustále vyvíjejí, zdokonalují svůj design během několika let v reakci na požadavky zákazníků a nové nápady na trhu," pokračuje. "Při navrhování C201 nás všechny poslední nápady posunuly o krok dál k vytvoření zcela nového stroje s průkopnickou technologií a dosud nejlepší jízdou, pohodlím a jízdními vlastnosti, který jak věříme bude v Evropě a ve Velké Británii velmi úspěšný."

Johnston se opět rozhodl vyzkoušet nový stroj na Millbrookském nejnáročnějším zkušebním testovacím okruhu v Bedfordshire, kde prošel simulovanou pěti-letou extrémní zátěží na belgických kostkách, zkřivených hrbolech, pohotovostních zastávkách a příjezdových cestách k rampám. Tyto testy velmi rychle odhalí životnost stroje a jeho dílů, dovolující optimální výkon a životnost, kterých má být dosaženo před uvedením na trh, podobnými testy prošel z konkurenčních značek právě jen Johnston.

Nový zametač C201 se bude vyrábět ve výrobním závodě Johnston v Sittingbourne (v Kentu) a je v prodeji od konce června 2011.

Datum: 12. 9. 2011 Autor: FARID COMERCIA s.r.o.


Obsah složky - Johnston C201

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšit
ZvětšitZvětšit


LL-C certifikace 9001:20082014 © FARID COMERCIA s.r.o., Hradišťská 167, 294 02 Kněžmost. Všechna práva vyhrazena.