Navštivte nás na FACEBOOKu

Dohoda mezi Iveco a BAE Systems

IVECO, což je společnost Fiat Industrial, se spolu s BAE Systems zúčastní výběrového řízení na dodávku námořních transportních vozidel pro prestižní americké námořní jednotky. Toto nové vozidlo je obojživelný obrněný transportér s přibližnou celkovou hmotností 27 tun, jež může nést až 12 vojáků, které je právě vyvíjeno na základě vozidla Superav 8x8, prezentovaného italskými ozbrojenými silami v roce 2010 pro pozemní síly. Dodávka je určena zhruba pro 600 vozidel.

Projekt je vyvíjen značkou IVECO, divizí vojenské techniky, což je specializovaná skupina IVECO na výrobu a prodej vozidel pro obranu a civilní použití, která má své sídlo v Bolzanu. Bolzano je také domovem Lince, vlajkové lodi IVECO, což je víceúčelové obrněné vozidlo již dodávané italským ozbrojeným silám a armádám dalších devíti evropských zemích a nové obrněné vozidlo střední velikosti, Freccia.

Technologická dokonalost vojenských vozidel IVECO je široce uznávaná v obranném průmyslu a je základem silného a rostoucího mezinárodního uznání v posledních letech, zejména s využitím možnosti kombinující výbornou mobilitu s nejmodernějšími standardy řešení pro ochranu posádky.

Tato skutečnost také vedla k podepsání spolupráce s celosvětovým leadrem v oblasti obrany a celosvětové bezpečnosti, BAE Systems, účastíkem významného výběrového řízení v USA.

Pro splnění požadavků výběrového řízení, budou IVECO vojenská vozidla a BAE Systems kombinovat své technické odborné znalosti tak, aby vytvořili vozidlo, které odpovídá zvláštním potřebám americké námořní pěchoty, s vyjímečnou flexibilitou použití, vynikající mobilitou, schopností efektivně pracovat v těžkém neprobádaném prostředí, kde je obtížná dostupnost a v obojživelném scénáři vylodění, a které zajistí maximální ochranu proti minám a výbušným zařízením.


IVECO
Iveco vyvíjí, konstruuje, vyrábí a prodává široký sortiment lehkých, středně těžkých a těžkých nákladních a průmyslových vozidel, nákladních terénních vozidel, městských, meziměstských a turistických autobusů i speciálních vozidel pro zvláštní účely, jako jsou speciální vozy, vozy určené pro požární aplikace a civilní obranu.

Iveco zaměstnává více než 25 000 lidí ve 34 výrobních závodech, které se nacházejí v deseti zemích světa a využívají nejnovější technologie vyvíjené v šesti výzkumných a vývojových střediscích. Kromě Evropy působí společnost v Číně, Rusku, Austrálii a v Latinské Americe. Přes 5 000 servisních středisek ve více než 160 zemích zajišťuje technickou podporu v kterékoliv části světa, kde jezdí vozy Iveco.


Datum: 17. 10. 2011 Autor: FARID COMERCIA s.r.o.




LL-C certifikace 9001:20082014 © FARID COMERCIA s.r.o., Hradišťská 167, 294 02 Kněžmost. Všechna práva vyhrazena.