Navštivte nás na FACEBOOKu

Iveco vyhrálo Dakar 2012

Na trati 33. ročníku Dakaru, který je nepochybně nejtěžším i nejprestižnějším motoristickým maratónem, zazářily kamiony značky Iveco.
V celkové klasifikaci trucků obsadily první, druhé a šesté místo.


Oslava celkového vítěz Dakaru 2012 - Holanďan Gerard De Rooy na trucku Iveco Powerstar

V nejsledovanější rallye na světě dominovaly vozidla týmu Petronas De Rooy Iveco. Zvítězil Holanďan Gerard De Rooy za volantem Iveco Powerstar, modelu, který Iveco vyrábí a prodává v Austrálii. Vítězný truck má motor Cursor 13 s výkonem přes 900 koní z produkce FPT Industrial a díly od Magneti Marelli. Na 2. a 6. místě se umístili další dva piloti týmu Hans Stacey a Miki Biasion na kamionech Iveco Trakker Evolution 2 se stejnými motory jako Powerstar. Všechny tři vozy jsou upravené pro extrémní podmínky Dakaru. Vycházejí však ze standardních modelů, které se vyznačují nejlepší efektivností ve své kategorii.

Výkonný ředitel Iveca Alfredo Altavilla okomentoval výsledky takto: „Cílem účasti společnosti Iveco na Dakaru 2012 bylo opětovně potvrdit spolehlivost našich trucků a motorů FPT Industrial. Vítězství na rallye a umístění třech vozů v první šestici je vynikající úspěch, který demonstruje efektivnost, sílu a bezpečnost trucků Iveco Trakker a Powerstar. Proto o nich zákazníci uvažují jako o ideálním řešení pro každodenní užití, ale také pro nejnáročnější úkoly. Obzvláště děkuji pilotům a ostatním členům týmu za jejich nasazení a obětavost.“

Pro Iveco byl Dakar 2012 obrovskou příležitostí do posledního detailu ověřit spolehlivost svých produktů. Na trati, která vedla napříč Argentinou, Chile a Peru, bylo každé vozidlo vystaveno extrémní zátěži. Soutěž odstartovala 1. ledna 2012 v argentinském Mar del Plata. Měla 14 etap, přičemž polovinu z celkové délky 8373 km tvořily speciální zkoušky, ve kterých se jezdí na čas. O náročnosti Dakaru svědčí i fakt, že ze skupiny 443 vozidel, mezi nimiž bylo 74 kamionů, dosáhlo cíle maratónu v Limě pouze o něco více než polovina – 97 motocyklů, 12 čtyřkolek, 78 aut a 60 trucků.




Datum: 18. 1. 2012 Autor: FARID COMERCIA s.r.o.


Obsah složky - Iveco na Dakaru 2012

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšit


LL-C certifikace 9001:20082014 © FARID COMERCIA s.r.o., Hradišťská 167, 294 02 Kněžmost. Všechna práva vyhrazena.