Navštivte nás na FACEBOOKu

Nové Iveco Daily získalo ocenění

Pouze dva měsíce po své mezinárodní premiéře v září roku 2011 získalo nové Iveco Daily dvě významná ocenění: V Německu dostalo „Evropskou cenu za trvale udržitelný rozvoj v dopravě“ a ve Španělsku „Evropskou dopravní cenu“ (Premius Europa del Transporte) za inovace.

V Německu získalo cenu nové Daily Electric, které je výsledkem úsilí a investicí společnosti Iveco do oblasti vývoje a výzkumu. Nové Daily Electric představuje budoucnost přepravy v městských oblastech: Je klasifikované jako vozidlo s nulovými emisemi (ZEV, Zero-Emission Vehicle) a díky tomu není jeho pohyb po městě omezený limity platnými pro vozidla se spalovacími motory a je ideálním řešením pro práci ve městě, například distribuci výrobků, kurýrní služby anebo veřejnou dopravu.

Společnost Iveco svoje první Daily poháněné elektřinou vyvinula v roce 1986. Řada se od té doby rozšířila a dnes zahrnuje i dodávky a městské autobusy. Spolehlivost nového Daily Electric dnes garantují vysokonapěťové elektronické systémy, síť CAN a baterie na bázi NaNiCl (sodík-nikel-chloridové). Elektřinou poháněné vozidlo bez emisí vzniklo, vyrábí se a prodává přímo ve společnosti Iveco.

Porota evropské dopravní ceny Premios Europa del Transporte, kterou vyhlašuje odborný časopis „Transporte Profesional“ a španělská konfederace nákladní dopravy CETM, ocenila Iveco nejen za technologické inovace, představené v novém Daily s cílem zvýšit komfort jízdy, aktivní a pasivní bezpečnost vozidla, ale také za efektivnost provozu.

Cenu za rok 2011 už po sedmé předávali asociacím, firmám, institucím, organizacím a jednotlivcům, jejichž práce a jednotlivé projekty přispěly k rozvoji nákladní dopravy ve Španělsku i v celé Evropě. Akce, která se konala v Madridě, se zúčastnilo více než 300 hostů ze všech oblastí dopravy a logistiky.


IVECO
Iveco vyvíjí, konstruuje, vyrábí a prodává lehká, středně těžká a těžká nákladní a užitková vozidla, off-roadové nákladní automobily, městské i meziměstské autobusy, dálkové autokary jakož i speciální vozidla určená k požárním aplikacím, nasazení v terénu a k obranným účelům.

Iveco zaměstnává více než 25 000 lidí ve 24 výrobních závodech v 11 zemích světa, využívá excelentní technologie a řešení vyvinutá ve svých 6 vývojových centrech. Kromě Evropy působí také v Číně, Rusku, Austrálii a Latinské Americe. Více než 5000 servisních středisek ve více než 160 zemích garantuje technickou podporu kdekoliv na světe, kde jsou vozy Iveco v provozu.



Datum: 2. 2. 2012 Autor: FARID COMERCIA s.r.o.




LL-C certifikace 9001:20082014 © FARID COMERCIA s.r.o., Hradišťská 167, 294 02 Kněžmost. Všechna práva vyhrazena.