Navštivte nás na FACEBOOKu

15 tahačů Iveco pro společnost Šmídl

Česká logistická společnost Šmídl rozšiřuje nákupem 15 nových tahačů Iveco Ecostralis svůj vozový park. Ten patří s průměrným stářím vozidel 2 roky k nejmladším v České republice.

Vzhledem k rozšíření poboček v minulém roce a nárůstu počtu nových zakázek se vedení společnosti Šmídl rozhodlo pro nákup nových kamionů. „Našim cílem je zejména nabízet našim zákazníkům spolehlivé a kvalitní služby, ale také co nejvíce podpořit bezpečnost na silnicích a omezovat emise. Proto jsme se rozhodli pro nákup nových kamionů Iveco Ecostralis. Tento typ jsme již testovali v běžném provozu a naše požadavky splnil,“ vysvětluje důvod nákupu Martina Šmídlová, jednatelka společnosti.

Společnost Šmídl se na využívání moderních technologií zaměřuje dlouhodobě. „Již nyní splňuje 75 % našich vozidel normu EURO5 nebo vyšší EEV. Vozový park průběžně obnovujeme a očekáváme, že do roku 2013 budeme provozovat pouze vozidla s normou EURO 5 a vyšší,“ uvedla Šmídlová. O nákupu 15 nových tahačů Iveco Ecostralis bylo rozhodnuto na základě měsíčního testování vozidla řidičem Šmídlu. Nové přírůstky do vozového parku dostanou na starost zkušení zaměstnanci společnosti. „V roce 2011 došlo ke snížení fluktuace našich řidičů. Stále nabíráme nové, ale dobrou zprávou je, že ti zaučení u nás zůstávají. Proto můžeme nová vozidla svěřit bez obav našim zkušeným pracovníkům,“ popisuje situaci Šmídlová. Nové tahače jsou určeny pro pobočky ve Vysokém Mýtě a Hořovicích.


Testování vozidla

V rámci výběrového řízení na dodavatele nových kamionů se firma Šmídl rozhodla vyzkoušet výhody nového tahače od Iveca v běžném provozu. Testování vozidla probíhalo jeden měsíc, během kterého najezdil řidič Šmídlu s vozidlem Iveco Ecostralis více než 10 000 kilometrů, s průměrnou tonáží 15,5 tuny. Průměrná spotřeba byla v porovnání s normou nižší o více než tři procenta. Testované vozidlo však bylo zcela nové, podle zkušeností s podobnými vozidly se dá po zajetí předpokládat snížení spotřeby zhruba o další dvě až tři procenta. „S prázdnou soupravou lze jet na rovném úseku s průměrnou spotřebou 20 litrů. Při naložení na hmotnost 25 tun stoupne spotřeba na přijatelných 26 litrů. Auto jede volně a ujede delší vzdálenost bez přidání,“ popsal svůj dojem z nového vozu Rostislav Hunčovský, řidič společnosti Šmídl.


Tahač Iveco Ecostralis

Iveco EcoStralis je konstruován pro provoz s minimální spotřebou a co nejnižším dopadem na životní prostředí. Vozidlo registruje změnu zatížení soupravy a tomu přizpůsobuje výkonovou mapu motoru. Zvýšený výkon na 460Hp (u 10-ti litrového motoru Cursor) dovoluje využít těžší stálý převod. Program iEco optimalizuje řazení, a tím potlačuje možný negativní vliv řidiče na řízení. Inovace na vozidle, které jsou výsledkem dlouholetého výzkumu, se netýkají pouze motoru a hnací soustavy. „Pro dosažení maximálního efektu ekologické jízdy došlo také ke zvýšení aerodynamiky tahače a zmenšení valivého odporu pneumatik“, uvedl Jiří Rudolf, manažer pro klíčové zákazníky Iveco ČR).


IVECO
Iveco vyvíjí, konstruuje, vyrábí a prodává lehká, středně těžká a těžká nákladní a užitková vozidla, off-roadové nákladní automobily, městské i meziměstské autobusy, dálkové autokary jakož i speciální vozidla určená k požárním aplikacím, nasazení v terénu a k obranným účelům.

Iveco zaměstnává více než 25 000 lidí ve 24 výrobních závodech v 11 zemích světa, využívá excelentní technologie a řešení vyvinutá ve svých 6 vývojových centrech. Kromě Evropy působí také v Číně, Rusku, Austrálii a Latinské Americe. Více než 5000 servisních středisek ve více než 160 zemích garantuje technickou podporu kdekoliv na světe, kde jsou vozy Iveco v provozu.



Datum: 2. 4. 2012 Autor: FARID COMERCIA s.r.o.




LL-C certifikace 9001:20082014 © FARID COMERCIA s.r.o., Hradišťská 167, 294 02 Kněžmost. Všechna práva vyhrazena.