Navštivte nás na FACEBOOKu

IVECO Daily a speciál plošina Rothlehner

Na začátku února si společnost Eltodo přebrala nový vůz IVECO Daily se speciální nástavbou Rothlehner. Jedná se o plošinu, která bude sloužit k opravám veřejného osvětlení. Vedle osvědčené spolupráce došlo k premiérovému spojení dvou renomovaných značek.

„Společnost Eltodo si pro dodávku vozidla udělala vlastní výběrové řízení. Přes několik kol jsme se s společně s firmou Rothlehner dostali do finále a podařilo se nám zakázku získat. A konkurence nebyla rozhodně slabá. Ve hře byly například značky Mercedes-Benz či Renault. Navázání spolupráce nás velice těší a doufáme, že bude pokračovat,“ řekl Jiří Tovara, ředitel společnosti PROFI AUTO CZ, která je již od roku 1997 oficiálním dealerem značky IVECO. Do jejích služeb patří například prodej nových i použitých vozidel IVECO celé modelové řady, autorizovaný servis, přímý prodej náhradních dílů na všechna vozidla IVECO či opravy návěsů a přívěsů.



„Jsme samozřejmě rádi, že spolupráce jde cestou značky IVECO, v tomto případě modelu Daily. Oceňujeme profesionální práci, která byla na autě odvedena. Je perfektně připravené vykonávat svou práci. Model Daily je znám tím, že hodně vydrží a ve spojení s touto nástavbou pevně věříme, že společnosti Eltodo bude sloužit hodně dlouho. Plošina na podvozku Iveco Daily není nic nového, ale v tomto případě se jedná o první obchodní spolupráci se společností Eltodo. Slibujeme si od toho dobré reference a tudíž další objednávky,“ pokračoval Zdeněk Vávra, vedoucí obchodního oddělení PROFI AUTO CZ. Poukázal hlavně na výhodu rámu podvozku: „Technologie výroby podvozku pro model Daily se odvíjí od zkušeností s většími vozy značky Iveco. Rám jako takový má charakter robustního auta. Konkurence má technologii krabicového rámu, což je vlastně plech, který je třikrát svařený. Vznikne rám, který ovšem nemá zdaleka tuhost našeho rámu, který je ohýbán z jednoho kusu a je snýtován s příčkami. Když se podíváte na tu plošinu jako takovou a vidíte, kde je vlastně osa zatížení podvozku, tak rozsahy plošiny jsou úžasné. Vezměte si, že v koši jsou dva chlapi o váze 200 kg a jsou v bočním vyložení deset metrů. Právě zde je výhoda tuhého pevného rámu, který udrží vozidlo v klidu a nekroutí se.“

Předání vozu se odehrálo přímo v areálu společnosti ROTHLEHNER v pražských Horních Počernicích. Ta se zabývá prodejem, servisem a pronájmem pracovních plošin již od roku 1992. Vedle speciálních nástaveb firma ROTHLEHNER nabízí plošiny nůžkové, kloubové, teleskopické, přívěsné, sloupové, na kolejových podvozcích, izolované a speciální a samozřejmě kvalitní nepřetržitý servis plošin.

„V podstatě jsme na 6,5 tunový povozek, který jsme technicky společně se značkou Iveco ponížili na šestitunu, což je podmínka pro různé výjimky pro vjezd na městské komunikace, nasadili sedmnáctimetrovou plošinu teleskopického provedení s jednoduchou izolací, s laminátovým košem. Plošina je určená pro práce v okolí elektrického vedení do 1 000 voltů. Zvyšuje bezpečnost obsluhy tím, že při náhodném dotyku by nemělo dojít k žádnému zranění člověka,“ představil nástavbu Zbyněk Tomášek, jednatel společnosti ROTHLEHNER. „Firma Eltodo má jasně specifikovaný systém doplňujících zařízení, jako jsou hliníkové skříně, dřevěné zásuvky, jejich detailní rozdělení. A my přesně víme, jakou výbavu máme na auto dodat. Nejen pro společnost Eltodo standardně děláme rozsáhlé technologické úpravy pomocných rámů a doplňujících zařízení tak, aby se zvýšila životnost podvozkových částí, všechny pomocné rámy jsou zinkované, přestříkané speciálními nátěry na podvozky vozidel.



Spolupráce s firmou Eltodo se s každým vozidlem posunuje dál a dál. „Tento vůz má LED doplňující varovné osvětlení a v tomto případě jsme ho obohatili také varovným osvětlením pod košem, aby přijíždějící vozidlo nepřehlédlo výložník plošiny do strany. Plošina je nová v tom, že jsme ještě nikdy nepoužili jednoduchou izolaci. Navíc má koš zvláštní vstup. Já tomu říkám barová dvířka. Pracovník na plošinu vstupuje pohodlně, nemusí podlézat horní příčku, což byl problém pro větší a objemnější lidi. K dispozici jsou také variabilně sklopné schůdky na plošinu,“ dodal Zbyněk Tomášek.


IVECO
Iveco vyvíjí, konstruuje, vyrábí a prodává lehká, středně těžká a těžká nákladní a užitková vozidla, off-roadové nákladní automobily, městské i meziměstské autobusy, dálkové autokary jakož i speciální vozidla určená k požárním aplikacím, nasazení v terénu a k obranným účelům.

Iveco zaměstnává více než 25 000 lidí ve 24 výrobních závodech v 11 zemích světa, využívá excelentní technologie a řešení vyvinutá ve svých 6 vývojových centrech. Kromě Evropy působí také v Číně, Rusku, Austrálii a Latinské Americe. Více než 5000 servisních středisek ve více než 160 zemích garantuje technickou podporu kdekoliv na světe, kde jsou vozy Iveco v provozu.


Datum: 4. 6. 2012 Autor: FARID COMERCIA s.r.o.




LL-C certifikace 9001:20082014 © FARID COMERCIA s.r.o., Hradišťská 167, 294 02 Kněžmost. Všechna práva vyhrazena.