Navštivte nás na FACEBOOKu

DODÁVKA 36 vozidel IVECO DAILY IRISBUS

IVECO dodalo do Litvy 36 nových žlutých školních autobusů IVECO Irisbus Daily, které dále rozšíří flotilu vozů IVECO

Koncem srpna, ještě před začátkem nového školního roku, obdržely oblastní litevské samosprávy dodávku 36 nových autobusů Iveco Irisbus Daily určených k přepravě dětí do škol. Společnost JSC "Transmitto", oficiální dealer Iveco Irisbus na území Litvy, vyhrála tendr ministerstva školství. Školní rok tam tedy mohl začít s 36 novými, bezpečnými, úspornými a k životnímu prostředí přátelskými školními autobusy Iveco Irisbus Daily, které budou brázdit tamní ulice.



Žluté autobusy budou přepravovat žáky do základních a středních škol a handicapované děti do jejich vzdělávacích institucí. Tyto autobusy budou děti vozit také za památkami, na vzdělávací exkurze a různé další akce.



Školní autobusy patří do třídy M2, mají snížený nástupní schůdek i speciální světelný systém varování, který upozorňuje řidiče na vystupující děti. Také uspořádání sedadel může být přizpůsobeno tak, aby autobus mohl přepravovat postižené lidi na vozíku.

Školní autobusy IVECO Daily splňují všechna bezpečnostní a kvalitativní kritéria Evropské unie a zároveň jsou přizpůsobeny podmínkám litevských silnic. Autobusy jsou vybaveny 20 bezpečnými sedadly. Moderní, výkonný, ekonomický a k životnímu prostředí šetrný třílitrový motor disponuje silou 146 koní a točivým momentem 350 Nm.

S cílem zlepšit cestování dětí byla navíc nainstalována panoramatická okna, která poskytují lepší viditelnost, s ohledem na malé děti byly přizpůsobeny nástupní schůdky a přibylo i mnohé další vybavení, které v dřívějších žlutých autobusech nebylo k dispozici.
V rámci programu zlepšování podmínek pro vzdělávání ministerstvo školství pořizuje do regionů každý rok více a více žlutých autobusů. Tento přístup zajišťuje, že děti žijící v odlehlých vesnicích se do škol dostanou snadno a rychle.

Prvního září byla u předání jednoho školního autobusu škole ve městě Sirvintos přítomna i litevská prezidentka Dalia Grybauskaite.
Od roku 2000 už litevské ministerstvo školství nakoupilo a obdrželo 562 školních autobusů. Celkově je na litevských silnicích v provozu 120 školních autobusů IVECO IRISBUS DAILY.


IVECO

IVECO, člen skupiny Fiat Industrial se zabývá vývojem, výrobou a prodejem široké řady lehkých, středně těžkých a těžkých užitkových vozidel, nákladních vozidel, městských, meziměstských a turistických autobusů a speciálních vozidel určených pro hašení požárů, mise, obranu a civilní ochranu.

IVECO zaměstnává téměř 25 000 lidí v 11 zemích světa s využitím nejnovějších technologií. Kromě Evropy je společnost zastoupena i v Číně, Rusku, Austrálii a Latinské Americe. Ve více než 160 zemích je provozováno přes 5 000 prodejních a servisních středisek zajišťujících technickou podporu kdekoliv na světě pro vozidla Iveco.



Datum: 3. 10. 2012 Autor: FARID COMERCIA s.r.o.




LL-C certifikace 9001:20082014 © FARID COMERCIA s.r.o., Hradišťská 167, 294 02 Kněžmost. Všechna práva vyhrazena.