Navštivte nás na FACEBOOKu

IVECO DODÁ 115 VOZŮ DAILY PRO TNT ITALY

Iveco dodá 115 Daily Natural Power pro TNT Express Italy.

Iveco a TNT Express Italy potvrzují svůj závazek vůči životnímu prostředí podpisem smlouvy na dodávku 115 vozidel Iveco Daily Natural Power do roku 2013. Metanem poháněná vozidla bude TNT používat pro své expresní kurýrní činnosti v oblasti Říma, jakož i v jiných částech centrální Itálie.

Dodávky těchto vozidel budou probíhat v několika etapách. První a nejvýznamnější dodávka 66 vozů probíhá na Iveco dealerství v Římě "Romana Diesel", tj. místo, kde byla podepsána obchodní dohoda mezi TNT HDG a Future Service.

TNT CEO Uffe Ekstedt a provozní ředitel Joost Bous se zúčastní na akci spolu s Andreou Bucci, generálním ředitelem pro Iveco italský trh.

Iveco Daily Natural Power je efektivní dopravní prostředek, pokud jde o výkon, který je také ekologicky a ekonomicky kompetentní.
Natural Power verze zachovává stejný vysoký výkon, výkonnost a točivý moment svého Dieselového předchůdce, přičemž podle odhadů dochází ke snížení palivových nákladů ve výši 40%. Vozidlo také snižuje emise CO2 o 5-8%, ovšem výsledný výkon vozidla splňuje a překonává stanovené limity Euro VI.

Hladina hluku je o 5 db nižší což vede k 75% snížení celkového zvukového vnímání a zlepšuje pohodlí řidiče v kabině. Volba "Recovery Mode" umožňuje přepnutí na plyn a pomáhá řidičům pokračovat v jízdě i v případě, že metan končí.

Vozidla jsou vybaveny novou generací systému ESP (Electronic Stability Program), který zahrnuje ABS, ASR a technologii Hill Holder. Přítomnost systému ESP umožňuje zvýšení nosnosti o 90 kg než-li Diesel verze.

Kolektivní snížení emisí tohoto TNT vozového parku činí 370 tun CO2 za rok. Toto snížení je v souladu s TNT firemní politikou udržitelnosti, která bere aktivní roli a přístup spolu s jeho multi-zúčastněnými stranami s cílem prozkoumat praktické řešení problémů změny klimatu.

TNT Express Italy používá 2.900 dodávkových vozidel pro pozemní dodání v Itálii. Odhadem 63% těchto vozidel odpovídá provedení Euro IV a V a 18% vozidel jsou kompatibilní s Euro III. V roce 2011 společnost obnovila 8% svého vozového parku.

Generální ředitel TNT Express Italy Uffe Ekstedt vyjádřil svou spokojenost na akci slovy: "Iveco a TNT zažili úspěšné testování na projektu European Citylog, který se týká udržitelné mobility v dodávkách dopravní postupů. Tato komerční dohoda představuje další demonstraci společného závazku k životnímu prostředí a technologickým inovacím.

Tato dohoda je příkladem našeho společného závazku s našimi partnery: metan je nejlepší řešení v krátkodobém a střednědobém horizontu pro snížení škodlivých emisí a efektivní alternativou s ohledem na vysoké náklady na palivo a dopravu."
"Tato dodávka," vysvětluje Enzo Gioachin, viceprezident pro prodej a marketing Iveco, "představuje důležitý milník pro Iveco, společnosti, která již dávno pochopila, že metan je důležitý alternativní zdroj energie. Společnost je evropským lídrem v oblasti vozidel poháněných plynem, které reagují na rostoucí potřebu udržitelné mobility. Jedním z hlavních dlouholetých cílů naší firemní strategie je respektovat životní prostředí: Iveco v tomto směru přispělo konkrétními kroky, tato skutečnost je potvrzena prostřednictvím postavení Fiat Industrial jako vůdce sektoru světového i evropského indexu udržitelnosti Dow Jones již druhý rok po sobě."

Iveco nabízí kompletní řadu vozidel na zemní plyn od 3,5 tunové Daily Natural Power po 16-ti tunové Eurocargo a 40-ti tunový Stralis, který je k dispozici buď se stlačeným zemním plynem nebo zkapalněným zemním plynem. V současné době používají soukromé podniky i veřejné organizace více než 12.000 vozidel Iveco s pohonem na zemní plyn, z nichž 5.000 jsou modely Daily, 2.000 jsou střední a těžké řady a autobusů je 5.000.


Datum: 16. 1. 2013 Autor: FARID COMERCIA s.r.o.




LL-C certifikace 9001:20082014 © FARID COMERCIA s.r.o., Hradišťská 167, 294 02 Kněžmost. Všechna práva vyhrazena.