Navštivte nás na FACEBOOKu

UMÍSTĚNÍ VOZŮ IVECO NA RALLY DAKAR 2013

Dakar 2013: Dva vozy Iveco v první desítce, De Rooy čtvrtý a Kuipers devátý

Závodníci týmu Petronas De Rooy Iveco, konkrétně Gerard de Rooy na vozidle Iveco Powerstar, Renè Kuipers na Iveco New Trakker Evolution 3 a Miki Biasion na Iveco New Trakker Evolution 2, obsadili v konečném hodnocení závodu Dakar 2013, ve výše uvedeném pořadí, čtvrté, deváté a třinácté místo.

Na konci 14. etapy posledního úseku závodu Dakar 2013 dojel Gerard de Rooy na druhém místě, následován třetím Miki Biasionem. Nicméně tento skvělý výsledek už nijak neovlivnil celkové pořadí kategorie kamionů.

Gerardu de Rooyovi se svým Ivecem Powerstar uniklo místo na stupni vítězů o pouhé tři minuty. Tomuto nizozemskému jezdci se i přes obrovskou houževnatost a úsilí, které musel vynaložit, když se po celou dobu závodu vyrovnával s řadou strastí a nesmírně náročným prostředím, nepodařilo obhájit loňské vítězství a musel se tentokrát spokojit se čtvrtým místem.

De Rooy prokazoval kvality týmového lídra již od startu, když zvítězil v prvních třech etapách, ke kterým v průběhu závodu přidal ještě další tři etapová vítězství.

Jeho stájový kolega Miki Biasion mnohokrát dokázal, že je týmovému lídru zdatným sekundantem a svým celkovým třináctým místem potvrdil, jaký výrazný skok v celkovém žebříčku učinil, když se po prvních etapách pohyboval někde v polovině tabulky.

Také Renè Kuipers svým devátým místem v celkovém pořadí zaznamenal skvělý návrat na výsluní a své vystoupení komentoval slovy: „Dakar 2013 byl můj první závod v kategorii kamionů a musím říci, že to pro mne byla úžasná zkušenost. Obrovské ocenění si také zaslouží vozidlo New Trakker, které jsem měl potěšení řídit. Tento zážitek bych si opravdu chtěl ještě zopakovat.“

Svou účast zhodnotil také zkušený veterán dakarské rallye italský jezdec Miki Biasion: „Letošní závod byl opravdu velice těžký, zejména jeho první část, kdy jsme se museli vypořádávat s pískem a členitým terénem. Ve chvílích, kdy čelíte takto nesmírně náročným situacím, rozhoduje především týmová práce. Začátek jsem měl poněkud smolný, když jsem nabral časovou ztrátu, ale i tak jsem bojoval až do konce, stejně jako celý tým, abychom pro týmové barvy urvali aspoň nějaké místo na stupních vítězů. I když se nám to nepodařilo, vím, že jsem pro to učinil maximum.“

Vedoucí jezdec De Rooy neskrýval své zklamání, když prohlásil: „Měli jsme perfektní vozy, jezdci byli také výborně fyzicky připraveni, vytvořili jsme skutečně sehraný tým, a přesto jsme skončili bez medaile. Nevím, co bych ještě k tomu dodal.“

Přesto všechno se díky jedinečné týmové práci podařilo posádkám dvou vozů reprezentujících značku Petronas De Rooy Iveco dostat do první desítky v celkovém hodnocení kategorie kamionů. Vozidla Iveco potvrdila i na letošní rallye Dakar své ideální vlastnosti pro jízdu v extrémních terénních podmínkách i optimální parametry k uplatnění jejich vysoké energické účinnosti.

Jihoamerická trať svou náročností a nástrahami se ukázala jako vskutku jedinečné prostředí, kde vozidla i piloti museli prokázat notnou dávku odvahy, rychlé reakce i schopností řešit nečekané problémy na dlouhých cestách plných různých překážek, včetně pouštního terénu, skalnatých úseků, písečných dun a nepříznivého počasí, kvůli němuž byli pořadatelé nuceni zrušit dvě etapy.

Právě proto tato rallye, vedoucí přes tři jihoamerické země, představuje pro firmu Iveco výbornou příležitost otestovat si své výrobky v extrémně náročných terénních podmínkách. Výsledky dosažené na závodě Dakar potvrzují vynikající spolehlivost, odolnost a výkonnost vozů značky Iveco.

Rallye Dakar se každoročně těší mimořádnému zájmu milionů fanoušků a je považována za nejvýznamnější terénní závod na světě. Letošní ročník byl odstartován v Limě, hlavním městě Peru, odkud pokračoval přes území Argentiny až do svého cíle v Santiagu de Chile, kterého závodnící dosáhli 20. ledna 2013. Tuto trať v délce asi 8000 km pořadatelé rozdělili do čtrnácti etap.


IVECO

IVECO, které je součástí skupiny Fiat Industrial Group, vyvíjí, konstruuje, vyrábí a prodává lehká, středně těžká a těžká nákladní a užitková vozidla, terénní nákladní automobily, městské i meziměstské autobusy, dálkové autokary, jakož i speciální vozidla určená k požárním aplikacím, nasazení v terénu a k obranným účelům.
Iveco zaměstnává více než 25 000 lidí v 11 zemích světa, využívá excelentní technologie a řešení vyvinutá ve svých vývojových centrech. Kromě Evropy působí také v Číně, Rusku, Austrálii a Latinské Americe. Více než 5 000 servisních středisek ve více než 160 zemích garantuje technickou podporu kdekoliv na světě, kde jsou vozy Iveco v provozu.




Datum: 30. 1. 2013 Autor: FARID COMERCIA s.r.o.


Obsah složky - IVECO na Dakaru 2013

ZvětšitZvětšitZvětšit


LL-C certifikace 9001:20082014 © FARID COMERCIA s.r.o., Hradišťská 167, 294 02 Kněžmost. Všechna práva vyhrazena.