Navštivte nás na FACEBOOKu

IVECO A NEW HOLLAND V KAMPANI FIA

Iveco a New Holland Agriculture spojily své síly s FIA (Fédération Internationale de l'Automobile), aby jednaly jako oficiální dodavatelé své kampaně FIA za bezpečnost silničního provozu. Dohodu uvidí úzce spolupracují organizace, aby sdělily společné poselství na téma bezpečnosti silničního provozu.

Iveco a New Holland Agriculture oznámily podporu kampaně FIA za bezpečnost silničního provozu v průběhu tiskové konference ve Fiat Industrial Village v Turíně, Itálii. FIA globálně kampaní podporuje informovanost a vzdělání za bezpečnější jízdu, aby zachránila životy na světových silnicích.

Iveco a New Holland Agriculture jsou první výrobci užitkových vozidel a zemědělských strojů, kteří podporují FIA kampaně za bezpečnost silničního provozu. Jejich podporu budou vidět firmy využívající své globální sítě k šíření bezpečných motoristických zpráv. Bezpečnost představuje pro Iveco a New Holland Agriculture důležitou hodnotu, jako vyspělé bezpečnostní systémy pro vozidla, které podstatně přispívají k ochraně řidiče, jiných účastníků silničního provozu, vozidel a nákladů.

Iveco a New Holland Agriculture začnou své dodavatelské činnosti prezentovat na závodech FIA Worl Touring Car Championship (WTCC), přední světový šampionát určený pro cestovní vozy.

Iveco zde představí vůbec první Safety Truck: speciálně vybavený Stralis, představující “zaváděcí kamion”. Toto vozidlo bude otevírat závody, pokrývat okolí závodiště a bude samo o sobě zaujímat místo před startovní čáru před “zaváděcím vozidlem”.

Kromě toho bude ve vyhrazené bezpečnostní zóně paddocku přítomno “občerstvovací” vozidlo Iveco. To bude fungovat jako jeviště, zákulisí a zázemí pro mítinky, se výrazněním bezpečnosti silničního provozu pro užitková vozidla. New Holland Agriculture se představí na prvním mistrovském závodu v Monze s tahačem T7 Auto Command vybaveným systémem ABS SuperSteer.

Každý rok zemře v silničním provozu 1,3 milionu lidí a téměř dalších 50 milionů jich je zraněno při nehodách. Světová zdravotnická organizace (WHO) odhaduje, že pokud se nezmění něco, co vyřeší tento kritický problém do roku 2030, budou dopravní nehody naší planetě pátou nejčastější příčinou úmrtí, s předpokladem 2,4 miliónů ročně.

Kampaň FIA pro bezpečnost silničního provozu má za cíl tento zásadní problém centrálně zaměřit na pomoc ve vzdělání, obhajování a chování svým členským organizacím po celém světě pro bezpečnější silniční provoz. Zahájením činnosti 11. května 2011 s podporou Organizace spojených národů desetiletou kampan pro bezpečnost silničního provozu (2011-2020) má FIA nadšenou podporu od motoristické společnosti, členů vlády a klíčové globální rozhodovací pravomoci.

Iveco a jeho bezpečné vozidlo: Stralis Hi-Way, Truck of the Year 2013

Iveco vyrábí každý den vozy, které jsou vybaveny k ochraně řidičů a cestujících a zajišťují na silnicích bezpečnost všech. Jeho závazek je rovněž patrný ve své celé produktové řadě s technickým a technologickým řešením nabízeným pro preventivní, pasivní a aktivní ochranu.

Nový Stralis Hi-Way, vrcholný bod Iveco těžké řady, byl minulý rok zvolen jako mezinárodní Truck of the Year 2013 pro své vlastnosti, včetně jeho bezpečnostních prvků. Stralis představuje pro společnost stěžejní model se svou technologií bezpečnosti silničního provozu. Řidič Stralisu se můžete spolehnout na efektivní EBS (Electronic Brake System), který poskytuje funkci brzdového asistenta pro rychlejší a efektivnější brzdění.

Vozidla s nejmodernějšími aktivními technologickými bezpečnostními řešeními (vozidlo je vybaveno vyspělým systémem nouzového brzdění, který upozorní řidiče na možný střet, přičemž automaticky uvede brzdový systém do provozu, aby zabránil nebo snížil rychlost nárazu) jsou vybavena funkcí Driver Attention Support, která neustále monitoruje úroveň pozornosti řidiče na základě vyhodnocení pohybu volantu, v případě řidičovi únavy jej upozorní akustickým a vizuálním alarmem.

Vozidlo je také vybaveno systémem varování vybočení z jízdního pruhu, který vytváří akustický signál, když vozidlo opustí jízdní dráhu, aniž by aktivoval signál změny jízdního pruhu. Systém je vysoce efektivní v prevenci mimořádných událostí způsobených rozptýlením a ospalostí. Konečně, xenonové světlomety zvyšují viditelnost z vozu, zajištění bezpečnější a uvolněnější jízdu.

Kabina Stralis Hi-Way ukazuje, jak také Iveco věnuje velikou pozornost bezpečnosti, představující studium komponent, které byly obnoveny u tohoto nového modelu.

Kabina nákladního vozu představuje jednak pracovní a životní prostor pro jeho uživatele. Z důvodů palubní ergonomie jsou pro Iveco nezbytné: držení těla řidiče a viditelnost, jsou zásadní pro ty, kteří projektují kabinu k ideálním potřebám uživatele. Kvalita života v kabině je nezbytná pro ty, kteří provozují těžká vozidla na dlouhé vzdálenosti a časová období.

Iveco: bezpečnost silničního provozu i po prodeji

Přesná a častá údržba vozidla je zásadní pro zajištění bezpečnosti silničního provozu. To je důvod, proč se Iveco zavazuje zajistit bezpečnost silničního provozu ve všech svých poprodejních službách.

Originální Iveco díly jsou certifikovány značkou kvality Origin 100%. To potvrzuje přesný výběr dodavatele, materiálů, výrobních procesů a testů opotřebení. Tento proces zaručuje nejlepší výkon vozu i v dálkových provozech a při silném namáhání.

Iveco Parts & Service také nabízí možnost přizpůsobení starších vozidel moderním bezpečnostním normám, jako je například připojení integrovaného systému řízení.

New Holland Agriculture: pokračují v závazku k bezpečnému pracovnímu prostředí

Pro New Holland Agriculture, jednoho z předních světových výrobců zemědělských zařízení, byla vždy bezpečnost obsluhy jedním z jejích hlavních priorit návrhu a vývoje výrobků.

Den co den, někdy v extrémních klimatických podmínkách, je veškerá zemědělská technika vyzývána, aby operace v provozu, často s nerovným terénem, s prudkým klesáním a vysoce variabilními půdními podmínkami, byly prováděny v souladu se silniční dopravou, jež se řídí zvláštními předpisy. Proto musí být vybavena velikou, komplexní řadou aktivních a pasivních bezpečnostních prvků, které jsou životně důležité pro zabezpečení zemědělců proti všem typům rizik a umožnit jim jejich práci v naprostém bezpečí.

New Holland reaguje na tyto požadavky s aktivní snahou ve třech oblastech: technologie, komfort obsluhy a zvýšená podpora a údržby.

V oblasti technologií je klíčovým prvkem naše ABS SuperSteer. Toto je geniální aplikace z ABS technologií určených pro traktory, která zvyšuje bezpečnost brzdění, zatímco současně zlepšuje ovladatelnost a zajišťuje bezpečný výkon vozidla na strmých svazích.

Mezi oceněnými v Agritechnica 2011, Inteligentní Brzdový Systém zvyšuje brzdnou bezpečnost tažných přívěsů traktorů tím, že automaticky reguluje brzdnou sílu v poměru ke zpomalení traktoru. To zajišťuje perfektní harmonizaci brzdného účinku na traktoru/přívěsu, čímž se zabrání riziku nebezpečného vybočení přívěsu.

Aktivní systém StopStart je jedním z klíčových bezpečnostních prvků Auto Command, jež dokáže plynule měnit převody na vysoký výkon traktorů New Holland. Jakmile se traktor zastaví, systém brání jakémukoliv pohybu, buď dopředu nebo dozadu, a to i při práci s těžkými břemeny na prudkých svazích.

Naše kombajny a většina našich vysoko-výkonostních traktorů jsou rovněž na vyžádání vybaveny širokoúhlými kamerami. Ty jsou připojeny k palubnímu monitoru a přenášejí obraz ze zadu a po stranách stroje, čímž výrazně zvyšují bezpečnost při manévrování a při práci s širokými nástavci nebo zejména s dlouhými přípojnými vozidly.

A co víc, New Holland vybavuje ve standardu všechny své traktory systémem ochrany objektu proti pádu (FOPS), k ochraně kabiny a obsluhy před rizikem pádu předmětů z výšky. Toto je každodenní riziko při práci s čelním nakladačem nebo v potenciálně nebezpečných oblastech.

Pohodlí obsluhy znamená bezpečnost. Řízení dopravních prostředků a provozování moderních zemědělských strojů vyžaduje naprostou koncentraci a kompletní klid, zejména s ohledem na stále pokročilejší funkce, jimiž jsou vybaveny tyto stroje, a složité operace, které se vykonávají.

Jediný pohled na kabinu traktoru New Holland ukazuje, že komfort, snadné použití a bezpečnost leží ve středu jeho designu. Stejně jako na kabině Horizon, všestranný rozhled je zajištěn použitím pouhých 4 sloupků kabiny, plně prosklených dveří a skleněným střešním panelem, který usnadňuje a zvyšuje bezpečnost operací čelního nakladače.

Více oceněná loketní opěrka Sidewinder a multi-funkční páky Command Grip spojují všechny hlavní funkce traktoru v logické, ergonomické uspořádání, a umožňují tak bezpečné intuitivní ovládání.

Standardní vybavení mnoha modelů New Holland zahrnuje klimatizaci a ovládání klimatizace, autorádio s Bluetooth, takže řidiči mohou telefonovat během jízdy, aniž by sundali ruce z volantu, a širokou škálu pracovních světel, včetně xenonových jednotek, které umožňují zemědělcům "pracovat" i během nočního provoz za denních světelných podmínek.

Pokud jde o každodenní podporu a údržbu činností, které zemědělské stroje potřebují, je New Holland odhodlána zajistit maximální bezpečnost obsluhy. Téměř všechny denní kontroly mohou být prováděny ze země. K otevírání kapot a krytů jsou nápomocny plynové vzpěry, a většina oprav kombajnů je buď plně automatizovaná nebo mohou být provedeny rychle a bez nářadí.

Jako svědek svého závazku, na nedávné výstavě SIMA v Paříži, byl New Holland produkt BigBaler, nový veliký lis, ohodnocen cenou Innovation Award ya špičkovou bezpečnost zařízení ve svém oboru. Všechny typy rizik spojených s činností údržby byly výrazně sníženy. Například, přední kapotu je možné otevřít pouze v případě, že lis je zcela zastavený, nezávislý pohon PTO je vypnut a brzda setrvačníku je zapnutá.

New Holland Agriculture je odhodlán zajistit bezpečnost také v rámci poprodejních služeb. Originální díly jsou pouze ty díly, které zcela splňují požadavky na jakost nezbytnou pro bezpečnost a nákladově efektivní provoz nových strojů Holland. To je proto, že inženýři, kteří navrhují tyto části a dohlížejí na jejich výrobu jsou ti samí lidé odpovědní za rozvoj produktů.

Celkem vzato, ochrana zdraví a pohoda řidičů jsou absolutní prioritou pro New Holland Agriculture, a to pozitivně ovlivňuje nejen bezpečnost, ale také produktivitu.


Iveco

Iveco, které je součástí skupiny Fiat Industrial Group, vyvíjí, konstruuje, vyrábí a prodává lehká, středně těžká a těžká nákladní a užitková vozidla, terénní nákladní automobily, městské i meziměstské autobusy, dálkové autokary, jakož i speciální vozidla určená k požárním aplikacím, nasazení v terénu a k obranným účelům.
Iveco zaměstnává více než 25 000 lidí v 11 zemích světa, využívá excelentní technologie a řešení vyvinutá ve svých vývojových centrech. Kromě Evropy působí také v Číně, Rusku, Austrálii a Latinské Americe. Více než 5 000 servisních středisek ve více než 160 zemích garantuje technickou podporu kdekoliv na světě, kde jsou vozy Iveco v provozu.



Datum: 22. 4. 2013 Autor: FARID COMERCIA s.r.o.




LL-C certifikace 9001:20082014 © FARID COMERCIA s.r.o., Hradišťská 167, 294 02 Kněžmost. Všechna práva vyhrazena.