Navštivte nás na FACEBOOKu

20 STRALISŮ HI-WAY PRO DORNA SPORT

Při příležitosti úvodního závodu seriálu mistrovství světa 2013 třídy MotoGP dodala firma Iveco společnosti Dorna Sports, španělskému organizátoru a exkluzivnímu majiteli komerčních práv, a týmu Yamaha Factory Racing, v jehož řadách soutěží stávající mistr světa Jorge Lorenzo i bývalý čtyřnásobný světový šampion Valentino Rossi, 20 nových nákladních vozů IVECO Stralis Hi-Way.

Předávací ceremoniál proběhl po skončení kvalifikačních zkušebních jízd seriálu Gran Premio bwin de Espaṅa na okruhu v Jerez da La Frontera. Na slavnosti byli přítomni závodníci týmu Yamaha Factory Racing Jorge Lorenzo a Valentino Rossi, generální ředitel Yamaha Motor Racing pan Lin Jarvis a výkonný ředitel společnosti Dorna Sports pan Carmelo Ezpeleta.

Nový Stralis Hi-Way je vlajkovou lodí v kategorii těžkých nákladních vozů. Toto vozidlo, které se vyrábí ve výrobním závodě v Madridu, získalo prestižní ocenění "Mezinárodní vůz roku 2013".

Dodávka vozidel je součástí partnerských aktivit firmy Iveco s týmem Yamaha Factory Racing a podniku MotoGP, pro nějž se Iveco již čtvrtým rokem v řadě stává oficiálním dodavatelem nákladních a užitkových vozidel. Firma dodala společnosti Dorna Sports čtyři vozidla Daily a 13 nových nákladních automobilů Stralis Hi-Way a týmu Yamaha jedno vozidlo Daily a sedm nových nákladních vozů Stralis Hi-way. Vozidla Iveco, která jsou známá svou bezpečností a spolehlivostí, budou během sezóny využita na přepravu výbavy, materiálu, kanceláří a mobilních dílen.

Nová sezóna královské třídy MS motocyklů byla zahájena 7. dubna večerními závody v katarském hlavním městě Dauhá. Závodníci absolvují v rámci šampionátu celkově 18 akcí ve 13 zemích na 4 kontinentech a ročník 2013 pro ně skončí 10. listopadu ve Valencii.

V roli hlavního sponzora se firma Iveco představí v Nizozemsku na závodech, které se konají dne 29. června, a repríza ve stejné roli jej čeká 29. září ve Španělsku. Tyto události nesou oficiální název Iveco TT Assen 2013, resp. Gran Premio IVECO de Aragón.

Značka Iveco se zviditelní na okruzích v Assenu i v Aragonu, a to především svým logem umístěným v prvních dvou zatáčkách trati, na startu a na hlavní tribuně. Rovněž bude přítomna i na španělském okruhu v rámci závodu MotoGP Catalunya, kde bude její logo vystaveno v zatáčce i na povrchu závodiště.


Iveco

Iveco, které je součástí skupiny Fiat Industrial Group, vyvíjí, konstruuje, vyrábí a prodává lehká, středně těžká a těžká nákladní a užitková vozidla, terénní nákladní automobily, městské i meziměstské autobusy, dálkové autokary, jakož i speciální vozidla určená k požárním aplikacím, nasazení v terénu a k obranným účelům.
Iveco zaměstnává více než 25 000 lidí v 11 zemích světa, využívá excelentní technologie a řešení vyvinutá ve svých vývojových centrech. Kromě Evropy působí také v Číně, Rusku, Austrálii a Latinské Americe. Více než 5 000 servisních středisek ve více než 160 zemích garantuje technickou podporu kdekoliv na světě, kde jsou vozy Iveco v provozu.




Datum: 5. 6. 2013 Autor: FARID COMERCIA s.r.o.




LL-C certifikace 9001:20082014 © FARID COMERCIA s.r.o., Hradišťská 167, 294 02 Kněžmost. Všechna práva vyhrazena.