Navštivte nás na FACEBOOKu

IVECO Daily CNG - Zelená dodávka roku 2009

Krátce potom, co vozidlo IVECO Daily na stlačený zemní plyn získalo v Londýně ocenění „Green Van of the Year“ (Zelená dodávka roku), dostalo toto vozidlo titul „Zelené užitkové vozidlo roku 2009“ během udělování cen Fleet Transport Awards v malém irském městečku Enfield, severně od Dublinu.

Tímto vítězstvím IVECO Daily porazilo silnou konkurenci, jakou je Mercedes-Benz Sprinter NGT a Volkswagen Caddy EcoFuel, díky snížení emisí CO2 o 62 procent v režimu na bio-metan, v porovnání s ekvivalentním dieselovým modelem. Současně už teď spĺňuje tento model normu Euro VI jako první v Evropě. IVECO Daily na plyn je „velmi ekologickým řešením pro flotily“, okomentoval redaktor časopisu Fleet Transport úspěch v této anketě.

IVECO Daily na plyn nabízí operátorům flotil skutečnou, existující alternativu pro městské nasazení. Ihned dostupná vozidla IVECO Daily CNG jsou v nabídce v 28 rozdílných modelech: od 3,5 až 6,5 tuny, v rozdílných provedeních kabin dodávek a podvozků určených na nástavbu, v rozdílných délkách rozvoru. Všechny modely jsou poháňěné 3-litrovým motorem FPT na stlačený plyn s výkonem 136k (100 kW), s kroutícím momentem 350 Nm v rozpětí od 1 500 do 2 730 otáček za minutu.

Od roku 1999 bylo v západní Evropě prodaných víc než 4 000 plynových vozidel IVECO Daily, ať už dodávek, nebo podvozků. Tyto prodejní úspěchy odůvodňují výrazné investice společnosti IVECO do rozvoje alternativních pohonů díky kterým získalo Iveco vedoucí pozici v rozvoji a výrobě vozidel na čisté paliva. Neustálý výzkum a uplatňování vyspělých technologií je nejdůležitější příspěvek společnosti IVECO na podporu bezpečnější a výkonnější mobility, která je zároveň šetrná k životnímu prostředí.

Datum: 30. 10. 2009 Autor: FARID COMERCIA s.r.o.


Obsah složky - iveco daily cng

Zvětšit


LL-C certifikace 9001:20082014 © FARID COMERCIA s.r.o., Hradišťská 167, 294 02 Kněžmost. Všechna práva vyhrazena.