Navštivte nás na FACEBOOKu

IVECO VYHRÁLO V KAMIONECH DAKAR

Na trati 38. ročníku Dakaru, který je nepochybně nejtěžším i nejprestižnějším motoristickým maratónem, opět zazářily kamiony značky IVECO.
Podíváme-li se na výsledky TOP 10, pak v celkové klasifikaci trucků obsadily první, třetí, páté a desáté místo.



V nejsledovanější rallye na světě dominovaly vozidla IVECO týmu Petronas De Rooy. Po triumfu v roce 2012 opět zvítězil Holanďan Gerard De Rooy za volantem Iveco Powerstar, modelu, který IVECO vyrábí a prodává v Austrálii. Vítězný truck měl motor Cursor 13 s výkonem přes 900 koní z produkce FPT Industrial. Na 3. místě se umístil další piloti týmu Federico Villagra rovněž na specálu IVECO Powerstar. 5. a 10. místo bral Ton Van Genugten a Pep Vila ROCA na kamionech IVECO Trakker Evolution 3 se stejnými motory jako Powerstar. Všechny čtyři vozy jsou upravené pro extrémní podmínky Dakaru. Vycházejí však ze standardních modelů, které se vyznačují nejlepší efektivností ve své kategorii.

Pro Iveco byl Dakar 2016 obrovskou příležitostí do posledního detailu ověřit spolehlivost svých produktů. Na trati, která vedla napříč Argentinou a Bolívií, bylo každé vozidlo vystaveno extrémní zátěži. Soutěž sice odstartovala 3. ledna 2016 v argentinském Buenos Aires, ovšem počasí úvodu závodů příliš nepřálo a prolog i 1. etapa byly zrušeny. Celkem měla rallye 13 etap, přičemž polovinu z celkové délky přes 9 000 km tvořily speciální rychlostní zkoušky (RZ). O náročnosti Dakaru svědčí i fakt, že z celkového počtu 58 kamionů, dosáhlo cíle maratónu v Presariu pouze 41.

Za zmínku stojí rovněž 4. místo speciálu MAN, za jehož volantem seděl Hans Stacey, který minulý rok přestoupil právě ze stáje De Rooy.

Těšíme se na další ročníky a děkujeme za dočasný konec nadvlády ruských kamionů KAMAZ.


Datum: 11. 2. 2016 Autor: FARID COMERCIA s.r.o.


Obsah složky - Iveco na Dakaru 2016

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšit


LL-C certifikace 9001:20082014 © FARID COMERCIA s.r.o., Hradišťská 167, 294 02 Kněžmost. Všechna práva vyhrazena.