Navštivte nás na FACEBOOKu

IVECO DAILY ELECTRIC v Brazílii

Iveco je průkopník ve vývoji technologie elektrického pohonu, vždyť takové vozidlo představilo už v roce 1986. Nejnovější prezentuje v Brazílii prototyp elektrického Daily, které je předurčeno stát se prvním lehkým užitkovým vozidlem s nulovými emisemi na latinsko-americkém trhu. Projekt se zrodil ze spolupráce mezi společnostmi Iveco a Itaipu Binacional (řídí největší hydroelektrárnu na světě na brazilsko-paraguayských hranicích).

Vozidlo postavené na bázi šasi Daily 55C s dvojitou kabinou je vybaveno třemi bateriemi Zebra Z5, které jsou hermeticky uzavřeny, bezúdržbové, 100 procentně recyklovatelné a neprodukují žádné plynné emise. S podporou systému obnovování kinetické energie KERS (Kinetic Energy Recovery System - využívá se i v monopostech F1) se baterie dobíjí během brzdění, takže vozidlo má akční rádius 100 km a plně zatížené dosáhne maximální rychlosti 70 km / h. Tato technologie se dá aplikovat na všechny verze vyráběné v Latinské Americe.

Po ukončení funkčních testů se Daily Electric bude produkovat ve výrobním zařízení, které je součástí obrovské elektrárny. V tomtéž, kde se již vyrábí Fiat Palio Electric, první automobil na čistě elektrický pohon v Brazílii, který je zase výsledkem partnerství mezi Fiatem Automóveis a Itaipu Binacional (od roku 2006). První deseti kusovou sérii elektrických Daily vyrobených v centru Foz do Iguaçu si převezme Itaipu Binacional a její přidružené společnosti. Tento projekt vzbudil živý zájem i u jiných velkých firem v Brazílii i Argentině. Druhý prototyp, který vychází z odlišné konfigurace modelu Daily, si Iveco a Itaipu Binacional naplánovali do výroby na začátek roku 2010.

Datum: 2. 9. 2009 Autor: FARID COMERCIA s.r.o.


Obsah složky - IVECO Daily Electric

Zvětšit


LL-C certifikace 9001:20082014 © FARID COMERCIA s.r.o., Hradišťská 167, 294 02 Kněžmost. Všechna práva vyhrazena.