Navštivte nás na FACEBOOKu

IVECO a ekologická kampaň "IVEC-O2"

U příležitosti Světového dne životního prostředí ustanoveného na 5. červen společnost IVECO oživila kampaň “IVEC-O2”, jejíž druhý ročník má za cíl zainteresovat firemní zaměstnance v problematice ekologické udržitelnosti.

Tato iniciativa spočívá v minimální změně teploty chladící kapaliny použité v klimatizacích v kancelářích IVECO v celé Evropě. Malá oběť pro zaměstnance, kdy se teplota zvýší o 1°C na celé léto, která ale zůstane na úrovni považované za optimální pro zdraví a pohodlí.

Uskutečnění tohoto jednoduchého ekologicky udržitelného postoje má ve skutečnosti velký dopad na oblast životního prostředí: podle odhadu provedeného na 14 místech se dosáhne takové energetické úspory, která zamezí vpuštění minimálně 423 tun CO2 do atmosféry.

Kampaň “IVEC-O2” kromě toho poskytuje zaměstnancům prostřednictvím firemního portálu příručku, která uvádí postoje a každodenní malé triky, jejichž cílem je zabránit zbytečnému plýtvání v kancelářích, a projevit skutečnou aktivní a odpovědnou angažovanost osob, které ve společnosti Iveco pracují.

Společnost tímto plně pokračuje v plnění svého závazku vůči ochraně životního prostředí, který nabývá konkrétních obrysů ve všech oblastech životnosti svých výrobků: od výběru surovin a komponentů až po výrobní postupy, od parametrů a výkonů vozidel až po jejich recyklovatelnost.

Uspokojit stále rostoucí potřebu mobility a současně zaručovat snížení ekologického a společenského dopadu vlastních vozidel je pro IVECO nezbytností. To dokládá kompletní řada produktů s malým dopadem na životní prostředí, zaměřená na snížení spotřeby a emisí CO2. Společnost IVECO uvedla s předstihem čtyř let na trh vozidla splňující normu výfukových emisí Euro V, která je v platnosti od října 2009.

V současnosti IVECO již pracuje na řešeních, která budou nezbytná pro splnění normy Euro VI, s opětovným cílem předjímat požadavky zákona na ochranu životního prostředí a zákazníků. Je to hlavně společnost IVECO, jejíž každá řada vozidel má dieselové motory homologované EEV (Enhanced Environmentally friendly Vehicle, Vozidlo přátelské vůči životnímu prostředí), která stojí v čele Evropy v odvětví výroby vozidel s pohonem na plyn a jejíž vozidla jsou již schopna splňovat hladiny emisí požadovanými budoucími normami Euro VI.

IVECO má navíc dlouholetou zkušenost v používání hybridního pohonu, který ve srovnání s vozidly vybavenými tradičními motory zaručuje větší tichost a jízdní komfort, podstatnou úsporu paliva, a u některých provedení možnost provozu s nulovými emisemi v památkových zónách měst.

V roce 2008 společnost IVECO ve spolupráci s některými významnými mezinárodními klienty spustila testovací program pro lehkou a střední řadu vozidel (Daily a Eurocargo). Pro použití ve městech nabízí IVECO model Daily s elektrickým pohonem, která má nulové emise, minimální hlučnost a jízdní dosah až do 120 km.

Datum: 11. 6. 2010 Autor: FARID COMERCIA s.r.o.


Obsah složky - IVECO IVEC-O2

Zvětšit


LL-C certifikace 9001:20082014 © FARID COMERCIA s.r.o., Hradišťská 167, 294 02 Kněžmost. Všechna práva vyhrazena.