Navštivte nás na FACEBOOKu

IVECO v AFRICE - start expedice

Expedice OVERLAND 12 byla odstartována při slavnostním předávání vozidel v centrále společnosti Iveco v Turíně.

Senior Vice Prezident pro prodej a marketing Iveco, Franco Miniera, odevzdal Beppu Tential, zakladateli a řediteli organizace Trekking International, klíče od vozidel, které se zúčastní na novém dobrodružství. Expedice odstartovala začátkem ledna 2010 a směřuje do Afriky.

Flotila se skládá ze 6 vozidel v klasickém známém oranžovém provedení. Tuto barvu proslavily dva legendární kapotované trucky 330.30 ANW 6x6, které byly po mnoha letech, kdy urazili více než 250 000 km, znovu uvedena do provozu. Jedno z vozidel slouží jako kantýny a druhé jako spací vůz. Interiér opět inovovala karosárna Mussa & Graziano.

K těmto dvěma přibyly další čtyři nové vozy Iveco - Trakker 6x6, vybavený společností Sperotto company sloužící jako dílna, dvojkabina Daily 4x4 vybavena skříňovou nástavbou Onnicar, v níž je umístěna výstroj a která může sloužit jako obydlí pro dalších lidí z místních charitativních organizací během mise, a dvě 5-dveřové vozidla Massif s pohonem všech kol vybavené v garážích TruckTech, které slouží pro přepravu týmu Trekking International.

Dobrodružství OVERLAND 12 zahrnuje 47 000 kilometrovou trasu přes Afriku. Start je v přístavu Janova, aby se mohla expedice lodí přeplavit do Španělska a následně do Maroka a odtud se dostat přes Západní Saharu do Mauretánie, Mali, Guineje, odtud do Sierry Leone, Libérie, Pobřeží slonoviny, Ghany, Toga, Nigérie, Beninu, Kamerunu, Gabunu, Konga, do Konžské demokratické republiky, do Angoly, Namibie, Jihoafrické republiky, Botswany, Zambie, Burundi, Rwandy, a pak se bude expedice vracet zpět přes tento velký kontinent napříč státy Čad, Uganda, Keňa, Etiopie, Súdán, Egypt a na závěr lodí do cíle - do Itálie.

"Pro nás je Overland něco víc než jen dobrodružství," - řekl Franco Minieri - "kde naše vozidla jsou v úloze úžasných klíčových hráčů, kteří vyhledávají hranice a následně je překonávají. Je to tím pravým akcí pro fanoušky, ale nejen pro ně, protože v této expedici se spojuje přitažlivost dobrodružství i humanitu a solidarita, vyjadřující pozitivní energii, kterou dáváme do každého pracovního dne. Toto je hlavní důvod, proč jsme rádi, že můžeme doprovázet Beppe tential s našimi vozidly na jeho nové expedici. "

Očekává se, že návrat expedice budou moci fanoušci přivítat v Římě v květnu. Během této dlouhé cesty bude výpravu doprovázet a dokumentovat průjezd tímto krásným africkým kontinentem filmová výprava a výkony vozidel Iveco budou zkoušet až do extrému. Celou expedici můžete sledovat na internetové stránce www.iveco.com.

Datum: 22. 12. 2009 Autor: FARID COMERCIA s.r.o.


Obsah složky - Start Expedice Overland 12

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšit
ZvětšitZvětšitZvětšit


LL-C certifikace 9001:20082014 © FARID COMERCIA s.r.o., Hradišťská 167, 294 02 Kněžmost. Všechna práva vyhrazena.