Navštivte nás na FACEBOOKu

IVECO Irisbus na MS v alpském lyžování

Ve spolupráci se společností veřejné dopravy Transdev Alpes a s místními institucemi hraje společnost Iveco Irisbus vysoce důležitou roli v zajištění logistiky dopravy v alpském středisku Val d’Isère, které současně hostí až do 15 února Mistrovství světa v alpském lyžování 2009.

Významná sportovní událost je charakterizovaná silným příklonem k ochraně životního prostředí. Přesně podle vyhlášení Jeana-Claude Killyho, známého šampióna ze šedesátých let a člena Mezinárodního Olympijského výboru, který v roce 2005 u příležitosti oznámení kandidatury Val d’Isère na mistrovství světa 2009, prohlásil: „Chci, aby mistrovství bylo přitažlivé, oblíbené a zároveň respektovalo životní prostředí v němž se odehraje“.

Na tomto zcela základním principu, s velkým přispěním lokálních institucí, regionů Rhône-Alps a Savoia, města Val d’Isère a jejich partnerů v segmentu veřejné dopravy, SNFC, Transdev, Societé des Téléphériques de Val d’Isère a Iveco Irisbus je založeno spojení s Organizačním výborem mistrovství světa 2009.

V souvislosti s limitujícími možnostmi dopravního provozu v údolí Haute Tarentaise, na přístupových cestách a v samotném středisku Val d’Isère, byly vypracovány plány pro součinnost lokální veřejné dopravy. Velmi dobře zajištěné služby poskytují během mistrovství světa optimální míru mobility návštěvníkům, organizátorům i turistům, včetně jejich dopravy přímo do místa dějiště.

Doprava ve Val d’Isère je zcela prosta osobních automobilů a splňuje díky speciálním parkovacím zónám na okrajích střediska a díky technickému partnerovi akce, společnosti Iveco Irisbus, který poskytuje šest vozidel pro zajištění vnitrostřediskové dopravy, nejvyšší standardy ochrany životního prostředí.

Vozidla Iveco Irisbus pro veřejnou dopravu ve Val d’Isère v době mistrovství světa
- Iveco Daily Electric, minibus s elektropohonem pro 19 cestujících
- tři midibusy Iveco Europolis s elektropohonem pro 48 cestujících
- autobus Iveco Citelis s motorem plnícím emisní standardy EEV, pro 99 cestujících (26 sedících + 72 stojících + 1 místo pro invalidní vozík)
- kloubový autobus Iveco Citelis s motorem splňujícím emisní normy EEV, pro 157 cestujících (34 sedících + 122 stojících + 1 místo pro invalidní vozík)

Minibus a tři midibusy jsou vozidla s elektropohonem, který neemituje žádné škodlivé zplodiny. Dva městské autobusy jsou vybaveny vznětovými motory FPT (Fiat Powertrain Technologies) emisní specifikace EEV (Enhanced Environmentally friendly Vehicle), která je přísnější něž limity Euro 5 vstupující v účinnost říjnem roku 2009.

Vozidla jsou vyvedena v barvách mistrovství, používají oficiální logo a jsou perfektním příkladem příspěvku společnosti Iveco Irisbus k zajištění městské dopravy, která je během obou dvou týdnu Mistrovství světa v aplském lyžování 2009 výjimečně šetrná k životnímu prostředí.

Dopravní společnost Transdev Alpes koordinovaně zajišťuje dopravní servis mezi střediskem Val d’Isère, městem Tignes a železniční zastávkou Bourg Saint-Maurice společně s regionálním železničním systémem, který v případě potřeby posiluje jednotlivé spoje. Přímo ve Val d’Isère Transdev Alpes provozuje dalších pět autobusů Iveco Citelis EEV vedle těch, které zajišťuje Iveco Irisbus. Další autobus stejného typu provozuje rovněž město Tignes.

Dohromady hraje v době šampionátu ve Val d’Isère podstatnou roli v městské dopravě 12 vozidel Iveco Irisbus.

Datum: 2. 2. 2009 Autor: FARID COMERCIA s.r.o.




LL-C certifikace 9001:20082014 © FARID COMERCIA s.r.o., Hradišťská 167, 294 02 Kněžmost. Všechna práva vyhrazena.