Navštivte nás na FACEBOOKu

Novinky Iveco na veletrhu IAA IX.2010

Na hannoverském veletrhu IAA 2010 (23. - 30. září), který je nejvýznamnější evropskou výstavou užitkových vozidel, Iveco představí množství novinek – nejen nových produktů, ale též inovativních technologií a služeb.

Mottem prezentace Iveco je „Přivést inovace do reality“, tedy přetransformovat novátorské přístupy do běžného života. Některé nejvýznamnější technické inovace z turínské společnosti v posledních letech už rozšířily nabídku sériově vyráběných produktů – zejména v oblasti alternativního pohonu. Před dvěma lety na předcházející výstavě IAA představilo Iveco zajímavé futuristické a inovativní návrhy. I dnes jsou tyto nápady stejně fascinující, jenže již jsou vidět ve firemních barvách významných zákazníků, kteří je používají a pro které denně jezdí, aby plnily různé pracovní úlohy.

Tvůrce stánku Iveco v Hannoveru inspiroval slavný italský génius – vědec, vynálezce, malíř a sochař Leonardo da Vinci. V centru expozice je světoznámá kresba Vitruviánského muže, kterou chtěl Leonardo ukázat harmonickou dokonalost lidského těla přesně zapadajícího do dvou absolutně pravidelných geometrických tvarů: kružnice a čtverce.

Výstavní plocha 2 700 m2, na které Iveco prezentuje svoje výrobky, služby a inovativní technologie, je rozdělena na tři sekce: město, střední a dlouhé vzdálenosti a off-road.

V první části jsou umístěné čtyři různé verze vozidel ECODaily, mezi nimi podvozek s elektrickým pohonem, který neprodukuje žádné emise, takže může jezdit i do historických center. Tuto sekci kompletuje 12-metrový hybridní autobus Citelis s dieselovým motorem a elektrickým generátorem, který pracuje s bateriemi pohánějícími vozidlo. Toto řešení umožní zredukovat emise až o 30 % a výraznou měrou se podílí na zlepšení kvality ovzduší ve městech.

Druhá sekce je vyčleněna pro řadu Stralis. Vlajková loď značky Iveco v současnosti nabízí pozoruhodné množství konfigurací a prezentuje schopnosti výrobce reagovat na požadavky dálkové přepravy. Ve světové premiéře se představí nová varianta pozoruhodná z hlediska technologie i servisu. Jde o vozidlo se specifickou úlohou: optimalizovat výkon, zredukovat spotřebu paliva a emise CO2 snížit na minimum. Bude to významný příspěvek k udržitelnosti silniční dopravy.

Třetí sekce patří Trakkeru, který nesporně vždy byl protagonistou práce v lomech a na stavbách po celém světě. Populární je však i další exponát off-roadové kategorie – dnes už renomované lehké víceúčelové vozidlo LMV pro taktické úlohy v armádách a mírových misích. Na IAA bude vystavena verze, která slouží složkám italské Civilní obrany.

Technickou dokonalost jako formu interpretace reality nejbližší budoucnosti reprezentuje Iveco Glider (kluzák). Na slovo vzatá pojízdná laboratoř je výsledkem tvořivého procesu, který začal pozorováním přirody a vyústil v novém konceptu mimořádně produktivního vozidla s minimálním negativním dopadem na životní prostředí. Projekt vznikl ve spolupráci s výzkumným centrem Fiatu, přičemž tým výzkumníků a specialistů našel inspiraci v orlovi, v jednom z nejdokonalejších létajících tvorů, který představuje ideální kompromis mezi vysokým výkonem a energetickou účinností.

Na stánku Iveco se věnuje pozornost i takovému tématu, jakým je vysoká technologická úroveň podpory produktivity zákazníka. Nejen pokud jde o provozní náklady, ale též v oblasti nárůstu výnosnosti prostřednictvím nových řešení aplikovaných ve vozidle. Velký prostor expozice je vyhrazený v první řadě elektronickému systému Blue & Me Fleet, který vyvinuli na platformě Fiat-Microsoft a zrealizovali ve spolupráci s Qualcommem, globálním lídrem v oblasti manažování vozových parků s využitím webu.

Vedle palety produktů mají na stánku významné místo prominentní zákazníci a partneři, které Iveco sponzoruje – od Ferrari přes Fiat Yamaha Team a Coca-Colu až po italskou Civilní obranu. Úzká spolupráce se špičkovými společnostmi potvrzuje, že Iveco dokáže poskytnout takové modifikace pro přepravu, které nejvíce vyhovují potřebám klientů.

Návštěvníci budou mít k dispozici i moderní telematická řešení a informace o společnosti Iveco, vozidlech a balících služeb pro zákazníky. Každý zaměstnanec na stánku bude vybavený tabletem iPad, takže při komunikaci s hosty může operativně poskytovat co nejkomplexnější informace.

Aby expozice byla opravdu kompletní, Iveco vystavuje i na venkovní ploše, kde prezentuje celkem 8 vozidel. Mezi nimi se vyjímá hasičský speciál s teleskopickým otočným žebříkem, který se dá vysunout do výšky 32 metrů, z produkce Iveco Magirus, předního výrobce vozidel a techniky pro požárníky. Nechybí Stralis CNG a pozornost návštěvníků zajisté přiláká Leoncino, vozidlo střední třídy na čínské platformě, které se začne příští rok prodávat na zámořských trzích. S Leoncinem se do života vrací jméno slavného nákladního automobilu, který v letech 1950 – 1968 vyráběla továrna Officine Meccaniche OM v Brescii (OM byl později jedním ze zakladatelů společnosti Iveco).

Datum: 8. 8. 2010 Autor: FARID COMERCIA s.r.o.


Obsah složky - IAA 2010

Zvětšit


LL-C certifikace 9001:20082014 © FARID COMERCIA s.r.o., Hradišťská 167, 294 02 Kněžmost. Všechna práva vyhrazena.