Navštivte nás na FACEBOOKu

IVECO na výstavě Eurosatory 2010

Přinášíme Vám zpětně informace o mezinárodní výstavě pozemní, vzdušné výsadkové a místní obrany Eurosatory 2010, která se konala 14.-18.6.2010 a pro společnost IVECO byla příležitostí seznámit jak stávající zákazníky, tak ostatní návštěvníky, s nejnovějším vývojem ve výrobní řadě vojenské techniky.

Jedním z vystavených exemplářů bylo nové obojživelné vozidlo 8x8 SUPERAV. Konstruktéři z Bolzana jej upravili tak, aby vyhovovalo požadavku na obrněné vozidlo AFV střední řady (Armoured Fighting Vehicle) schopné letecké přepravy a operací v mořských vlnách úrovně 3 (Sea State 3). Model SUPERAV je dostupný v řadě variant, přičemž všechny mají společné hnací ústrojí a společný design trupu. Střelecká věž vozidla může být vybavena kanónem o ráži až 30 mm.

Dále bylo vystaveno nové vozidlo střední řady 4x4 MPV (Medium Protected Vehicle). Jeho vývoj je zcela evropskou záležitostí, design MPV těží z technické odbornosti dvou hlavních evropských výrobců obrněných vozidel, Iveco DV a německého Krauss- Maffei Wegmann (KMW). Formální dohoda o spolupráci mezi oběma společnostmi byla podepsána v červnu.

Kromě výše uvedených vozidel Iveco vystavovalo čtyři exponáty vycházející z inovativního vývoje stávající výrobní řady, které splňují aktuální požadavky na provoz v bojových podmínkách. Jde pokračování vývoje úspěšného LMV (lehké víceúčelové vozidlo). Toto vozidlo bylo vystaveno ve třech provedeních:
• s dlouhým rozvorem, prodlouženou kabinou a zvýšenou celkovou hmotností, vyšším užitečným zatížením a nosností a vylepšeným vnitřním ergonomickým uspořádáním
• s dlouhým rozvorem, krátkou kabinou a odlehčenou korbou (od firmy Marshall Specialist Vehicle)
• specifické provedení vozidla poskytující především zvýšenou ochranu osádky
Všechny tyto varianty jsou upraveny tak, aby vyhověly rostoucí poptávce po chráněných užitkových vozidlech vyhovujících specifickým potřebám současného vedení bojových.

Datum: 5. 10. 2010 Autor: FARID COMERCIA s.r.o.


Obsah složky - Eurosatory 2010

ZvětšitZvětšitZvětšit


LL-C certifikace 9001:20082014 © FARID COMERCIA s.r.o., Hradišťská 167, 294 02 Kněžmost. Všechna práva vyhrazena.