Navštivte nás na FACEBOOKu

IVECO Daily 4x4 pro Železnice SR

Autorizovaný dealer značky Iveco společnost AUTO–IMPEX se stala prostřednictvím leasingové společnosti dodavatelem 9 vozidel IVECO Daily 55S17W 4x4 pro Železnice Slovenské republiky. V září si klient převzal poslední várku nových off-roadů IVECO Daily. Osm z nich nahradí zastaralé pojízdné dílny na podvozcích Praga V3S, jedno bude sloužit jako speciální měřící vozidlo.

Na Slovensku jsou to jedny z prvních vozidel této modelové řady s třílitrovými čtyřválcovými motory s výkonem 125 kW (170 k), které splňují emisní normu EEV (obzvlášť ekologické vozidlo).

Výjimečnou výkonnost i v nejtěžším terénu garantuje systém s centrální rozdělovací převodovkou, který umožňuje stálý pohon všech čtyř kol, přičemž 32 % kroutivého momentu rozděluje na přední nápravu a 68 % na zadní. Šestistupňová převodovka je spřažená s centrální rozdělovací převodovkou s dvěma redukčními jednotkami, takže k dispozici je celkově 24 převodových stupňů: 12 pro kombinovaný povrch a 12 do terénu, 4 převodové stupně jsou pro jízdu vzad. První synchronizovaná redukce (půl stupně) se dá zařadit i za jízdy, druhá redukce je určená do nejnáročnějších podmínek a lze ji zařadit jen když vozidlo stojí. Pokud to situace vyžaduje, je možno zapnout buď uzávěrku mezinápravového diferenciálu, ale v extrémních podmínkách aktivovat i diferenciály na přední a zadní nápravě. Zapnutí a vypnutí uzávěrek diferenciálů reguluje elektro-hydraulická jednotka a v závislosti od rychlosti je automaticky deaktivuje z důvodu větší bezpečnosti a spolehlivosti.

Všechna vozidla pro ŽSR mají shodnou celkovou hmotnost 5,5 tuny. Obě nápravy jsou tuhé, odpružené listovými pružinami a s jednomontáží kol, „balónové“ pneumatiky mají rozměr 255/100R16. Kabina měřícího vozidla je klasická třímístná. Pojízdné dílny jsou vybaveny prodlouženou čtyřdveřovou kabinou pro pracovní týmy se sedmi sedadly včetně řidiče.

Nástavby ze sendvičových panelů z laminátu a polyuretanové hmoty dodala firma AUTO–IMPEX. Pojízdné dílny mají vzadu jednokřídlové dveře pro přístup do nástavby a na pravé straně jsou dveře do prostoru pro elektrocentrálu a svářecí soupravu s výtahem na ulehčení manipulace s plynovými lahvemi. V interiéru nástavby je zabudovaný nábytek podle zadání zákazníka včetně požadovaného elektrického nářadí dílny. Standardním vybavením je rozvod elektrického proudu s napětím 12 V, 230 V a 400 V. Osvětlení nástavby je duální s napájením od podvozku automobilu (12 V) nebo z externího zdroje (230 V). O vytápění se stará nezávislé naftové topení, větrání zajišťují boční otvírací okna dohromady se střešním oknem a ventilátorem ve stropě.

Datum: 22. 10. 2010 Autor: FARID COMERCIA s.r.o.


Obsah složky - IVECO Daily 4x4 ZSR

ZvětšitZvětšitZvětšit


LL-C certifikace 9001:20082014 © FARID COMERCIA s.r.o., Hradišťská 167, 294 02 Kněžmost. Všechna práva vyhrazena.