Navštivte nás na FACEBOOKu

Fiat group: dvě nové skupiny a identity

Od 1. ledna 2011 začnou na trhu samostatně fungovat dvě skupiny s odlišnou identitou a logy: Fiat SpA a Fiat Industrial SpA (obě jsou registrovány na Borsa Italiana). Rozdělení odhlasovali akcionáři společnosti Fiat dne 16. září 2010. Obě nově vzniklé skupiny budou kótované na Milánské burze.

Skupina Fiat SpA, výhradně zaměřená na automobilový průmysl, bude reprezentovaná logem, které zobrazuje název FIAT v prodloužených písmenech ve výrazné modré barvě. Nové logo vzniklo na základě potřeby jasně odlišit skupinu od značky produktu a přitom zdůraznit úlohu mateřské společnosti v řízení početného seskupení různorodých značek. Úkolem grafického ztvárnění loga bolo vizuálně spojit bohatou historii a budoucnost. To vyústilo do nové interpretace slavného loga z minulosti, která zároveň silně evokuje dva základné rysy – modernost a inovativnost.



Fiat Industrial SpA, do které patří nákladní vozidla, užitková vozidla, zemědělské a stavební stroje a s nimi spojené aktivity v oblasti vývoje pohonných jednotek a nových technologií, zachovává vizuální koncept Fiat Group reprezentující sílu velké průmyslové skupiny. Na rozdíl od původního loga se mění barevnost. Pozadí má tradiční tmavomodrou barvu Fiat a název Fiat Industrial je v syté zlaté barvě.

Nová loga, která navrhla společnost Robilant Associati, nahradí současné logo Fiat Group používané od října 2005.

Datum: 3. 12. 2010 Autor: FARID COMERCIA s.r.o.




LL-C certifikace 9001:20082014 © FARID COMERCIA s.r.o., Hradišťská 167, 294 02 Kněžmost. Všechna práva vyhrazena.