Navštivte nás na FACEBOOKu

IVECO dodá spec.vozy francouzské armádě

Společnost Iveco dostala od francouzské armády velkou objednávku na čtyřnápravové multifunkční nákladní automobily. Kontrakt v první fázi zahrnuje nákup 200 vozidel za 160 milionů eur a opci na postupné dodávky až do 2400 kusů v celkové hodnotě okolo 800 milionů eur.

Vysoce mobilní vojenské trucky 8x8 vyrobí společnost Astra (která je součástí divize Iveco Defence Vehicles), specialista na taktická vozidla a sklápěče, resp. dampry pro stavební i báňský průmysl.

Zakázku pro francouzskou armádu tvoří flexibilní vozidla s velkou nosností s částečně pancéřovanou kabinou a rozličnými vyměnitelnými nástavbami, ale i tahače na převoz vojenské techniky a těžkotonážní jeřáby. Dohodnuta je i údržba a dodávání náhradních dílů.

Nástavby a výstroj se budou vyrábět a montovat ve Francii – dodavatelem je Soframe (člen Alsation Lohr Group) specializovaný na vojenský sektor. Specifikace vozidel zahrnuje motory Cursor, které se rovněž produkují ve Francii a celou řadu špičkových komponentů francouzského původu.

Kontrakt je výsledkem tendru z roku 2007. Vyhrálo ho Iveco a Soframe, protože jejich nabídka byla nejlepší z technického i ekonomického hlediska. Je to nejkomplexnější a nejrozsáhlejší obchod, jaký se v tomto sektoru uzavřel v roce 2010 a patří k největším kontraktům, které podepsala divize vyzbrojování francouzského Ministerstva obrany.


IVECO
Iveco vyvíjí, konstruuje, vyrábí a prodává lehká, středně těžká a těžká nákladní a užitková vozidla, off-roadové nákladní automobily, městské i meziměstské autobusy, dálkové autokary, ale i speciální vozidla určená pro požární aplikace, nasazení v terénu a pro obranné účely.

Iveco zaměstnává více než 25 000 lidí ve 23 výrobních závodech v 10 zemích světa, využívá excelentní technologie a řešení vyvinutá ve svých 6 vývojových centrech. Vedle Evropy působí též v Číně, Rusku, Austrálii a Latinské Americe. Více než 5 000 servisních dílen ve více než 160 zemích garantuje technickou podporu kdekoliv na světě, kde jsou vozidla Iveco v provozu.


Datum: 31. 1. 2011 Autor: FARID COMERCIA s.r.o.


Obsah složky - IVECO & FR army

Zvětšit


LL-C certifikace 9001:20082014 © FARID COMERCIA s.r.o., Hradišťská 167, 294 02 Kněžmost. Všechna práva vyhrazena.