Navštivte nás na FACEBOOKu

IVECO a team De Rooy v cíli Rally DAKAR

13. etapa z Cordoby do Buenos Aires zakončila letošní 33. ročník nejsledovanějšího vytrvalostního závodu na světě RALLY DAKAR. Do cíle nedojela třetina účastníků.

Team de Rooy se s vozidly IVECO neztratil a ze svojich tří závodních speciálů dovezl do cíle dva. Během poslední etapy Pep Vila kontroloval svou pozici a nakonec také skončil devátý, což mu stačilo celkově na 6. místo. Hugo Duisters dojel v této etapě šestý a celkově bylo jeho IVECO na 22. místě.

Vyhlášení konečných vítězů proběhlo v centru Buenos Aires. Zaplněný stadión mohl uvítat všechny závodní vozy. Pep Vila byla viditelně dojatý a užil si chvíle na podiu. Jeho kolega z posádky Torrallardona Moi zůstal skromný jako vždy. Mechanik Petr Eerd připomenul, že jejich posádky patřila mezi nejlepší holandské závodníky letošní rally. Hugo Duisters byl hrdý na to, že se uzdravil jeho mechanik a navigátor Yvo Geussens Marcel Melis i přes všechny překážky a problémy, které ho cestou potkaly. V průběhu slavnostního ceremoniálu sice začalo hustě pršet, ale to mužům týmu IVECO de Rooy vůbec nevadilo. Všichni si oslavnou část užili naplno. Nadšené publikum a dokonalá hudba zajistily na stadionu vynikající atmosféru.

Rally Dakar 2011 a jeho dobrodružství je tedy u konce a všichni se těšíme na další ročník, kdy budeme netrpělivě očekávat souboj speciálu IVECO Gerarda de Rooy s ostatními závodníky. Přejeme mu více štěstí něž-li měl v letošním ročníku.

Datum: 10. 2. 2011 Autor: FARID COMERCIA s.r.o.


Obsah složky - Dakar 2011

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšit
ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšit


LL-C certifikace 9001:20082014 © FARID COMERCIA s.r.o., Hradišťská 167, 294 02 Kněžmost. Všechna práva vyhrazena.