Navštivte nás na FACEBOOKu

Transportér IVECO brazilské armádě

V rámci kontraktu z prosince 2009 brazilská armáda a Iveco společně vyvíjejí obojživelné obrněné transportéry (VBTP-MR), které se budou vyrábět v Brazílii. Výrobní kapacity vyrůstají v průmyslovém komplexu společnosti Iveco v Sete Lagoas (MG), kde je pro výrobu nového produktu vyhrazena plocha 18 000 m2. Výše plánovaných investic na tento projekt je 23 miliónů eur.

Začátek sériové výroby, kterou bude zajišťovat nově vzniklá společnost Iveco Veículos de Defesa (Iveco - obranná vozidla), je naplánován na druhou polovinu roku 2012. Po dosažení plného provozu zaměstná nový závod kolem 350 lidí, přičemž budou mnozí z nich vyškoleni na speciální činnosti, které se v současnosti v Brazílii vůbec neprovádějí, například sváření balistické oceli.

Jde o dlouhodobou zakázku na 2044 pancéřových vozidel s plněním dodávek do roku 2030 a její hodnota je přes 2 miliardy eur. Společný vývoj, na kterém se podílí Iveco a brazilské ozbrojené síly, má stimulovat růst tohoto segmentu průmyslu a přitáhnout kolem 100 domácích dodavatelů.

Obrněné vozidlo VBTP-MR je pancéřový obojživelný speciál s celkovou hmotností 18,3 tun s motorem Cursor 9, pohonem 6x6 a přepravní kapacitou 11 vojáků. Vozidlo je dlouhé 6,91 m, široké 2,7 m a vysoké 2,34 m. Nový model může být vybavený střeleckou věží s dálkovým ovládáním pro několik různých aplikací a lze jej přepravovat letadlem typu C-130 Hercules.

Vznik divize „Iveco Veículos de Defesa” na začátku dubna oficiálně oznámil Antonio Anastasia, guvernér státu Minas Gerais, na setkání, které se konalo začátkem dubna v sídle vlády za přítomnosti velitele brazilské armády generála Enza Perihoa a dalších významných osobností z civilního i vojenského sektoru. V průběhu slavnosti byl prezentován první prototyp VBTP-MR, který byl pojmenován "Guarani" (původní indiánský kmen z tropického pralesa). Vozidlo bude mít premiéru 12. dubna 2011 v Rio de Janeiro na Latin America & Air Defence (LAAD), což je největší výstava obranné techniky v této části světa. Poté jej čeká vojenský polygon v Marambaii, kde absolvuje náročný testovací program.

Založení „Iveco Veículos de Defesa” potvrzuje, jak rychle pokračují aktivity turínského výrobce v Brazílii. Od roku 2007 tam společnost Iveco vytvořila produktové vývojové centrum, nový závod na výrobu těžkých nákladních vozidel, uvedla šest nových modelových řad a za poslední 4 roky zaznamenala pětinásobný nárůst prodeje na brazilském trhu.

„Spolu s Iveco Veículos de Defesa budeme schopni lépe plnit požadavky našeho zákazníka a partnera brazilské armády, a rovněž vyvíjet nové produkty pro vojenský segment v Brazílii i na export," řekl Marco Mazzù, prezident Iveco Latin America.

Datum: 14. 4. 2011 Autor: FARID COMERCIA s.r.o.


Obsah složky - Iveco transporter

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšit


LL-C certifikace 9001:20082014 © FARID COMERCIA s.r.o., Hradišťská 167, 294 02 Kněžmost. Všechna práva vyhrazena.